Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

ΣΥΝΑΞΗ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΞΕΝΟΥ

Στο δείπνο υπό την αιγίδα της Πλατφόρμας συναντήθηκαν εκπρόσωποι συλλόγων. H κυρία Χουλιά Ακιντζί-σύζυγος του προξένου της Τουρκίας στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζί, οι σύζυγοι μειονοτικών βουλευτών-Ελβάν Μουσταφά, Μπελγκίν Χακκί και Μπιρσέν Οσμάν, η Τζελιλέ Σερίφ-σύζυγος του εκλεγμένου μουφτή Κομοτηνής, η Γιλντίζ Ταχίρ-σύζυγος του προέδρου του DEB και η Μπουμπερά Καράνταγι-σύζυγος του δημάρχου Μύκης, σύζυγοι αδερφών συλλόγων και φορέων για μια ακόμη φορά βρέθηκαν δίπλα στις γυναίκες της Πλατφόρμας, τις χαροποίησαν και τις τίμησαν.

Ένα πολύ ωραίο χρώμα στην βραδιά, πρόσθεσαν οι ταλαντούχοι μουσικοί Αλπερέν Χατζή Ιμπραήμ και Ιλκάι Μουσταφά με ερμηνείες κλασικής μουσικής και μουσικής των σούφι.
Μετά από την προσευχή που έκανε η θεολόγος της Αιρετής Μουφτείας Κομοτηνής Χατζέρ Καρααλί, πήρε τον λόγο η Σιμπέλ Οσμάνογλου-εκπρόσωπος της Πλατφόρμας, που υπογράμμισε πόσο σημαντικές για την ενότητα και την ομοψυχία είναι οι σύλλογοι γυναικών, όπως και η Πλατφόρμα Γυναικών και ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους τις εκπροσώπους συλλόγων και τις συζύγους αξιωματούχων.
Ακολούθως στον σύντομο χαιρετισμό που έκανε η κυρία Χουλιά Ακιντζί-σύζυγος του προξένου της Τουρκίας στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζί, τόνισε πως πάντοτε οι γυναίκες πετύχαιναν σημαντικά πράματα, συνεχάρη για μια ακόμη φορά την Πλατφόρμα Τουρκάλων Γυναικών Δυτικής Θράκης και εξέφρασε τα συλλυπητήρια της για τους πεσόντες στην Τουρκία με πρώτη την συνταγματάρχη Σονγκιούλ Γιακούτ.
Ως ανάμνηση δόθηκε από ένα μικρό δωράκι για το Ραμαζάνι, σε όλες τις γυναίκες που μετείχαν στο ιφτάρ.
Επίσης όλες οι γυναίκες είχαν στο πέτο τους μια μαύρη κορδέλα προς τιμήν της πρώτης γυναίκας διοικητή στρατοχωροφυλακής Τουρκίας, που δύο μέρες πριν από το ιφτάρ ήταν μεταξύ των 13 στρατιωτικών που έγιναν μάρτυρες.
http://www.birlikgazetesi.net/haberler/12894-kadin-platformu-ueyeler-ftar-yemende-bulutu.html

6/6/2017

http://tourkikanea.gr/2017/06/btt-3/