Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Γιλντιρίμ από Αθήνα: Το Κυπριακό δεν είναι θέμα του ΟΗΕ

Η λύση του Κυπριακού καθίσταται σήμερα πιο επιτακτική από ποτέ, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ. 
Ο Τσίπρας συνδύασε αυτή την ανάγκη και με το δεδομένο, όπως είπε, της αποσταθεροποίησης στην περιοχή.«Η Μεσόγειος πρέπει να παραμείνει μια θάλασσα ειρήνης», είπε ο κ. Τσίπρας, και πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει μια «θετική ατζέντα» μεταξύ των δύο χωρών, «χωρίς εκατέρωθεν ενέργειες που θα τις υπονομεύσουν».

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ αντέτεινε ότι «στην ανατολική Μεσόγειο έχουμε το θέμα της χρήσης των πηγών ενέργειας, που ανήκουν σε όλη την ανθρωπότητα».
«Εργαζόμαστε, προκειμένου η 'Γενεύη 2' να είναι βήμα προς τα εμπρός, εργαζόμαστε, προκειμένου να υπάρξει μία διέξοδος, και αυτό συζητήσαμε σήμερα και αποφασίσαμε να εντείνουμε τη συνεργασία μας και τη διαρκή ανταλλαγή και προετοιμασία μέχρι τη Γενεύη, για να πετύχουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε να πετύχουμε στο λίγο αυτό διάστημα που απομένει» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη Διάσκεψη για το Κυπριακό, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουνίου.