Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Σεισμός τώρα: 6,1 Ρίχτερ νότια της Μυτιλήνης

Image 1 about Σεισμός τώρα: 6 Ρίχτερ νότια της ΜυτιλήνηςΔυνατός σεισμός ταρακούνησε πριν από λίγο την Αθήνα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο εγκέλαδος χτύπησε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Μυτιλήνης. Η σεισμική δόνηση κατά το Γεωδυναμικό είναι 6,1 ενώ το Ευρωμεσογειακό αναθεώρησε τα περί 6 Ρίχτερ, αρχικώς, κάνοντας πλέον λόγο για 6,3.
Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χιλιόμετρα. 
Όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, από τον ισχυρό σεισμό, έχουν σημειωθεί ζημιές στη Μυτιλήνη. Αλλού έχουν πέσει σοβάδες από τα σπίτια, ενώ σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πλωμαρίου, σε μία εκκλησία κατέρρευσε καμπαναριό, ενώ σε μία άλλη ο τρούλος.  

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στη Χίο.
Τον αρχικό σεισμό ακολούθησε μετασεισμός 4,6 Ρίχτερ. Η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα, με την τελευταία δόνηση να είναι 2,9 Ρίχτερ. 
© CNN Greece Image 1 about Σεισμός τώρα: 6 Ρίχτερ νότια της Μυτιλήνης
Την ίδια στιγμή, άλλος σεισμός -διαφορετικός από αυτόν που ταρακούνησε τα ελληνικά νησιά, όπως είπε στην ΕΡΤ ο καθηγητής σεισμολογίας, Ευθύμης Λέκκας- γινόταν ιδιαίτερα αισθητός σε Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη και άλλες πόλεις στα τουρκικά παράλια, προκαλώντας μεγάλο πανικό. Και αυτό διότι ξύπνησε οδυνηρές μνήμες από τα πολύνεκρα χτυπήματα του εγκέλαδου κυρίως στο τέλος της δεκαετίας του 90.