Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Ισραήλ: Επίθεση με μαχαίρι σε 23χρονη αστυνομικό- Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι η οποία διαπράχθηκε χθες σε μια είσοδο της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ και είχε αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια ισραηλινή αστυνομικό, απειλώντας ότι δεν θα είναι «η τελευταία».
Σε μια ανακοίνωση που διανεμήθηκε μέσω Διαδικτύου και περιήλθε στην κατοχή του γραφείου του Γαλλικού Πρακτορείου στη Βηρυτό, η τζιχαντιστική οργάνωση υμνεί τα «λιοντάρια του χαλιφάτου» τα οποία «επιτέθηκαν εναντίον μιας συγκέντρωσης εβραίων», αναφερόμενη στην επίθεση κατά την οποία οι τρεις φερόμενοι ως δράστες έπεσαν νεκροί από πυρά ισραηλινών αστυνομικών. Η ενέργεια αυτή «δεν θα είναι η τελευταία», προστίθεται στην ανακοίνωση του ΙΚ.
Σύμφωνα με το SITE, ένα αμερικανικό κέντρο έρευνας που ειδικεύεται στην παρακολούθηση των ιστοτόπων των τζιχαντιστών, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το ΙΚ αναλαμβάνει την ευθύνη για μια επίθεση στο Ισραήλ.
Η ισραηλινή αστυνομικός, ηλικίας 23 ετών, δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι κοντά στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Σοβαρά τραυματισμένη, υπέκυψε μερικές ώρες αργότερα στο νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΙΚ, η οποία διανεμήθηκε αργά το βράδυ μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Telegram, οι τρεις δράστες της επίθεσης οι οποίοι σκοτώθηκαν ήσαν «οι αδελφοί Αμπού αλ Μπάρα αλ Μακντίσι, Αμπού Χάσαν αλ Μακντίσι και Αμπού Ράμπα αλ Μακντίσι».
Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ιερουσαλήμ, ο Γιοράμ Χαλεβί, δήλωσε χθες ότι οι δράστες ήσαν Παλαιστίνιοι από τη Δυτική Όχθη.