Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Προκλητικό μήνυμα Ερντογάν για την Άλωση της Πόλης: Νίκη παράδειγμα για την ανθρωπότητα

Προκλητικό μήνυμα Ερντογάν για την Άλωση της Πόλης: Νίκη παράδειγμα για την ανθρωπότητα
Πέρασαν 564 χρόνια απ' όταν η πιο όμορφη πρωτεύουσα του πολιτισμού χάθηκε στις φλόγες όταν και οι Τούρκοι άλωσαν την Πόλη. Μια ημερομηνία μνήμης και θλίψης για όλους τους Έλληνες. Μια ημερομηνία όμως που δίνει την αφορμή στους Τούρκους για νέα προκλητικά μηνύματα.
Πρωτεργάτης των προκλήσεων ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγιπ Ερντογάν που αναφέρει την Άλωση της Κωνσταντινούπολης ως νίκη-παράδειγμα για όλη την ανθρωπότητα(!) και δεσμεύτηκε να προστατεύει τις παρακαταθήκες εκείνης της ημέρας. Ο Ερντογάν χαρακτήρισε επίσης την Κωνσταντινούπολη «βιτρίνα της Τουρκίας».
«Σαν τα μάτια μας θα συνεχίσουμε να προσέχουμε τις παρακαταθήκες που μας άφησε ο πορθητής», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, για την 564η επέτειο της άλωσης της Πόλης.
«Η άλωση της Κωνσταντινούπολης, η οποία αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές περιόδους της παγκόσμιας ιστορίας του κόσμου λόγω των κοινωνικών, πολιτιστικών και πολιτικών της επιδράσεων, είναι μια νίκη-παράδειγμα για όλη την ανθρωπότητα», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμη: «Δίνουμε αγώνα ώστε να υπηρετούμε αυτή την ένδοξη πόλη με την ίδια πίστη, αποφασιστικότητα και θέληση, που άνοιξε πριν από 564 χρόνια τις πόρτες της Κωνσταντιντούπολης, αλλά και να προστατεύουμε συνεχώς τις παρακαταθήκες της Άλωσης».
Η αναπαράσταση της Άλωσης της Πόλης έγινε και φέτος (χθες το βράδυ) σε ειδική πλατφόρμα που στήθηκε στον Κεράτιο Κόλπο με πολλά πυροτεχνήματα και ζητωκραυγές από το πλήθος.


http://www.thepressroom.gr/diethni/proklitiko-minyma-erntogan-gia-tin-alosi-tis-polis