Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Αμπντάλα: Νέα εποχή στις σχέσεις Ιορδανίας-Κύπρου

Για μια νέα εποχή στις σχέσεις της χώρας του με την Κύπρο αναφέρθηκε ο Βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β’ κατά τη συνάντησή του σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο Αμάν, όπου πραγματοποιείται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
Εξέφρασε παράλληλα και την εκτίμηση της Ιορδανίας για την υποστήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα του, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που πραγματοποιείται στο Αμάν με θέμα τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική, στις εργασίες του οποίου συμμετέχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατόπιν πρόσκλησης του Βασιλιά της Ιορδανίας.
«Κατά τη συνάντηση, καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Βασιλιάς της Ιορδανίας είπε ότι υπάρχει τώρα μια νέα εποχή στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, σημειώνοντας, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο ότι ‘η φωνή σας, ιδιαίτερα εντός της Ευρώπης, για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ιορδανία, δεν περνά απαρατήρητη από εμάς, και με αυτή την ευκαιρία ευχαριστώ και εσάς και την Κυβέρνηση σας για την όλη υποστήριξη’,» καταλήγει η ανακοίνωση.