Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Σε κρίσιμη κατάσταση η μητέρας της Σάφι Ρόουζ Ρούσσου: Σε “κόκκινο συναγερμό” η Βρετανία

Η 8χρονη Σάφι Ρόουζ Ρούσσου. Φωτογραφία via Twitter
Τα βρετανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αναφέρουν πως η μητέρα του μικρού κοριτσιού βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο ενώ δεν γνωρίζει ότι η 8χρονη κορούλα της χάθηκε για πάντα, γράφει η εφημερίδας ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.
Η 8χρονη Σάφι Ρόουζ Ρούσσου, κυπριακής καταγωγής, ήταν ο πρώτος επιβεβαιωμένος νεκρός του μακελειού.
Στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε βρισκόταν με τη μητέρα της Λίζα και τη μεγαλύτερη αδελφή της Άσλι, οι οποίες τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται.
Μάλιστα τα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η μητέρα του μικρού κοριτσιού βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, ενώ δεν γνωρίζει ότι η 8χρονη κορούλα της χάθηκε για πάντα.
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ: Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, το βράδυ ότι το επίπεδο ασφαλείας της χώρας ανέβηκε από «σοβαρό» σε «κρίσιμο», στο ύψιστο επίπεδο δηλαδή, μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ, την οποία διέπραξε ένας λιβυκής καταγωγής φοιτητής και προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 22 ανθρώπων.
«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την πιθανότητα μια μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων να συνδέεται με την επίθεση στο Μάντσεστερ», δήλωσε η Τερέζα Μέι, η οποία επίσης ανακοίνωσε την ανάπτυξη του στρατού στους δρόμους της χώρας προκειμένου να υποστηρίξει την αστυνομία.
Γνωστός στις Αρχές ο τρομοκράτης του Μάντσεστερ
Ο βομβιστής αυτοκτονίας του Μάντσεστερ Σαλμάν Αμπέντι ήταν γνωστός στις Αρχές των πληροφοριών ασφαλείας «μέχρι ενός σημείου», δήλωσε η Υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Άμπερ Ραντ, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.
«Είμαι βέβαιη ότι θα μάθουμε περισσότερα πληροφορίες για αυτόν τις επόμενες ημέρες και τις επόμενες εβδομάδες», πρόσθεσε η αρμόδια για την ασφάλεια υπουργός.
Ο Γάλλος Υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμβου αποκάλυψε ότι ο 22χρονος δράστης, Βρετανός λιβυκής καταγωγής, είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Λιβύη και «πιθανώς» στη Συρία και ότι είχε «αποδεδειγμένες» σχέσεις με το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος.
Οι βρετανικές Αρχές αποφάσισαν ότι το επίπεδο του συναγερμού ασφαλείας πρέπει να αυξηθεί στη μέγιστη βαθμίδα του «κρίσιμου», που σημαίνει ότι ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα πρέπει να θεωρείται επικείμενο.
Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης η κα Ραντ επιβεβαίωσε ότι έως και 3.800 στρατιώτες θα αναπτυχθούν στους δρόμους της Βρετανίας για πρόσθετη ασφάλεια, σε σημεία όπως το κοινοβούλιο, η Ντάουνινγκ Στριτ και το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.
Η κα Ραντ σημείωσε επίσης ότι από το 2013 έχουν αποτραπεί 13 τρομοκρατικά σχέδια.
Παράλληλα, οι νοσοκομειακές αρχές του Μάντσεστερ ανέβασαν τον αριθμό των τραυματιών που χρειάστηκε να νοσηλευθούν από 59 σε 64, εκ των οποίων 20 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
http://mignatiou.com/2017/05/se-krisimi-katastasi-i-miteras-tis-safi-roouz-roussou-se-kokkino-sinagermo-i-vretania/