Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

ΤΟΥΡΚΙΑ: «ΕΞΠΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟΥ» ΓΙΑ 44 ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Think News-Τουρκία: «Εξπρές του Μεσονυκτίου» για 44 Γερμανούς πολίτες
Η ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της A. Merkel σε σχετική επερώτηση που κατέθεσε το κόμμα των Πρασίνων δήλωσε ότι στις τουρκικές φυλακές κρατούνται 44 Γερμανοί πολίτες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του κουρδικού ειδησεογραφικού πρακτορείου FIRAT τονίζεται ότι στην απάντηση που έδωσε η Merkel, διευκρινίζεται ότι στους εν λόγω πολίτες, οι οποίοι διαθέτουν τόσο την τουρκική όσο και τη γερμανική υπηκοότητα, δεν επιτρέπεται το δικαίωμα να έχουν νομικούς συμβούλους που επιθυμεί να παράσχει το γερμανικό Προξενείο.
Η γερμανική Κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι από τους 44 Γερμανούς πολίτες οι 13 οδηγήθηκαν στις φυλακές μέσα στο 2017, ενώ οι υπόλοιποι μεταξύ των ετών 2006-2016. Ωστόσο σε καμία αναφορά σχετικά με τοπ όλο ζήτημα δεν αναφέρονται οι λόγοι που οδήγησαν στη φυλάκισή τους.
Σημειώνεται ότι οι τουρκικές αρχές, σύμφωνα με δήλωση του τούρκου υπουργού δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ, θα κατασκευάσουν 175 νέες φυλακές μέχρι τα τέλη του 2017. Ο λόγος ήταν ότι τον περασμένο Αύγουστο είχαν αποφυλάκιση 38.000 κρατουμένους  για την αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων σε όλη την χώρα, διότι δεν μπορούσαν να “χωρέσουν”  τους υπεράριθμους κρατούμενους λόγω της μεταγωγής φερόμενων ως υποστηρικτών του πραξικοπήματος. Ωστόσο κανείς από τους προαναφερθέντες δεν αποφυλακίσθηκε.


https://www.thinknews.gr/politiki/tourkia-expres-tou-mesonyktiou-gia-44-germanous-polites/