Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

Αλβανία: Μουφτής επικρίνει την απόφαση για εκλογές στις 25 Ιουνίου- λόγω μπαϊράμ

«Ούτε όταν η Αλβανία βρισκόταν υπό των κομμουνιστών δεν έγινε κάτι τέτοιο», είπε σε ομιλία του ο μουφτής, Μοχάμεντ Σουρτάρι, από το τζαμί της Παρούτσα της Σκόδρα, επικρίνοντας τη συμφωνία μεταξύ των δύο βασικών πολιτικών ηγετών, Έντι Ράμα και Λουλζίμ Μπάσα για τη διεξαγωγή των εκλογών στις 25 Ιουνίου, που συμπίπτει με το μπαϊράμ, τη μουσουλμανική γιορτή.

 
Ο μουφτής είπε χαρακτηριστικά: «Εκπλαγήκαμε όταν ακούσαμε ότι οι δύο βασικοί παράγοντες της σημερινής αλβανικής πολιτικής,  αποφάσισαν η διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών να γίνει  την ημέρα του μπαϊραμιού. 
Είναι μια απόφαση που πιστεύω ότι ακόμη και στις σκοτεινές ημέρες του κομμουνισμού δεν μπορούσε αυτό να συμβεί, παρόλο που εκείνη την εποχή η θρησκεία ήταν απαγορευμένη δια νόμου. Και μετά θα πουν ότι  δεν είμαστε ισλαμιστές, ούτε υπάρχει ισλαμοφοβία, τότε αυτό τι είναι;»
Επίσης αναφέρθηκε επικριτικά στα φαινόμενα, όπου κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, οι πιστοί μουσουλμάνοι είχαν να αντιμετωπίσουν την κατανάλωση αλκοόλ δίπλα ακριβώς στα τζαμιά της πόλης.
(gazetaimpakt.com)
 
--