Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Vist-2: Το νέο αναλώσιμο σύστημα αντιμέτρων για τορπίλες που ανέπτυξαν οι Ρώσοι

Ένα νέο σύστημα αναλώσιμων αντιμέτρων για εχθρικές τορπίλες που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από υποβρύχια ανέπτυξαν Ρώσοι μηχανικοί σύμφωνα με την εφημερίδα Izvestia. Πρόκειται για το μικρού μεγέθους υδροακουστικό σύστημα αντιμέτρων Vist-2, το οποίο έχει διάμετρο 80 εκατοστά και βάρος 13,5 κιλά.

Το σύστημα πρόκειται αρχικά να εγκατασταθεί στα υποβρύχια του Στόλου του Ειρηνικού Ωκεανού και θα μπορέσει να παρεμβάλει τους αισθητήρες εντοπισμού υποβρυχίων των εχθρικών τορπιλών και των σόναρ των αντίπαλων πλοίων.
Επιπλέον το σύστημα Vist-2 μπορεί να πραγματοποιήσει εκπομπές οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν ψευδείς στόχους και να μιμηθούν το ηχητικό ίχνος των φίλιων πλοίων επιτρέποντας την εκτροπή της εχθρικής τορπίλης από το στόχο.
Από την στιγμή που το σύστημα Vist-2 εκτοξευτεί από το υποβρύχιο λειτουργεί για 5 λεπτά επιτρέποντας στα ρωσικά υποβρύχια να αποφύγουν τις εχθρικές τορπίλες.
Το νέο αναλώσιμο σύστημα αντιμέτρων τορπιλών πρόκειται να αντικαταστάσει το αντίστοιχο σύστημα MG-34 το οποίο αναπτύχτηκε κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται από τα ρωσικά υποβρύχια.

http://www.viadiplomacy.gr/vist-2-neo-analosimo-sistima-antimetron-gia-torpiles-pou-aneptixan-rosi/