Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. ΤΑ «ΠΕΝΤΕ ΜΑΤΙΑ» ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥOYN ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. Ο ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ – ΤΙ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ Ο ΣΝΟΟΥΝΤΕΝ

foto-592x330
«Ο αγγλοσαξωνικός άξονας (ΗΠΑ- Αυστραλία, Βρετανία, Καναδάς, Ν.Ζηλανδία) παρακολουθεί ολόκληρο τον πλανήτη» έχοντας δημιουργήσει μια μυστική συμμαχία με την κωδική ονομασία «πέντε μάτια», κάτι που ενέπνευσε άλλωστε και πολλές ταινίες του περιβόητου Τζέιμς Μπόντ.
Γνωστός πρώην Βρετανός κατάσκοπος ανέφερε ότι η συνεργασία μεταξύ των χωρών είναι τόσο κοντά που γίνεται μερικές φορές δύσκολο να καθοριστεί ποιος κάνει τι.
Με αφορμή την διπλωματική κόντρα μεταξύ της Βρετανίας και Ηνωμένων Πολιτειών, αφότου ο Λευκός Οίκος υποστήριξε ότι κατάσκοποι του Λονδίνου παρακολουθούσαν μυστικά τον Ν.Τραμπ με εντολή του Ομπάμα, είναι ακριβώς το τελευταίο περιστατικό που επικεντρώνεται στην «μυστική συμμαχία πέντε μάτια», ως μια διεθνή συμμαχία υπηρεσιών πληροφοριών για τον έλεγχο του πλανήτη.
Ο Λευκός Οίκος επέμεινε την Παρασκευή ότι ο Αμερικανός εκπρόσωπος Son Spicer δεν είχε κατηγορήσει ανοικτά την Βρετανία για κατασκοπεία κατά του Τραμπ αλλά απλώς φαίνεται σύμφωνα με το Fox News ότι ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα είχε χρησιμοποιήσει την υπηρεσία πληροφοριών GCHQ της Βρετανίας για υποκλοπές…κατά του Τραμπ.
Ποια είναι η συμμαχία «Πέντε μάτια;»
Ένας εκπρόσωπος της Βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών επισήμανε τους ισχυρισμούς των υποκλοπών ως «ανοησίες», αλλά το σκάνδαλο αναβίωσε με έμφαση στην ύπαρξη δικτύου πληροφοριών των υπολοίπων αγγλοσαξόνων συμμάχων των ΗΠΑ, όπως η Βρετανία, η Αυστραλία, ο Καναδάς και η Νέα Ζηλανδία.
Οι οργανισμοί που συμμετέχουν σε αυτήν την ιδιότυπη «συμμαχία» είναι η αμερικανική Υπηρεσία Ασφαλείας, η GCHQ (Βρετανία), η διεύθυνση κατασκοπείας της Αυστραλίας, η υπηρεσία ασφάλειας επικοινωνιών του Καναδά και η αντίστοιχη υπηρεσία της Νέας Ζηλανδίας.
Η NSA και GCHQ όμως έχουν συντονίσει τις προσπάθειες συνεργασίας τους από το 1946 στο πλαίσιο της συμφωνίας UKUSA που προβλέπει τη συνεργασία όλων των πληροφοριών σημάτων, SIGINT, μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών των δύο χωρών. Οι τρεις άλλες χώρες πρόσθεσαν τα «μάτια» τους το 1955.
Με τα χρόνια, η συμμαχία «πέντε μάτια» έχει αναπτύξει μια τεράστια πλατφόρμα κατασκοπείας, υποκλοπών, συλλέγοντας, αναλύοντας και αποκρυπτογραφώντας τις παγκόσμιες επικοινωνίες . Κάθε χώρα μοιράζεται με τις υπόλοιπες τέσσερις τις πληροφορίες της και ένα τεράστιο όγκο δεδομένων.
Αποκαλύψεις Snowden
Το εύρος των δεδομένων που συλλέγονται από τη συμμαχία αυτή, η μυστική συνεργασία της οποίας μέχρι σήμερα επίσημα δεν ήταν σαφής , αποκάλυψε ο γνωστός E. Snowden το 2013.
Τα έγγραφα έδειξαν ότι τα μέλη της μυστικής συμμαχίας «Πέντε μάτια» κατασκοπεύουν σκόπιμα τους πολίτες όλων των συμμαχικών χωρών και μοιράζονται τις πληροφορίες αυτές με τις άλλες συμμαχικές χώρες προκειμένου να παρακάμψουν νόμους, υλοποιώντας υποκλοπή συνδιαλέξεων από τα μέσα ασύρματα και ενσύρματα.
Ο Snowden περιγράφει τα «Πέντε μάτια» ως έναν «υπερεθνικό οργανισμό κατασκοπίας που δεν υπακούει στους νόμους των χωρών που ανήκει».
Στις αρχές του περασμένου έτους ο Καναδάς ανακοίνωσε ότι θα μοιράζεται πλέον όλες τις πληροφορίες και τα δεδομένα της συμμαχίας «πέντε μάτια» με όλους τους συμμάχους του, ενώ απαγορεύει την παρακολούθηση συνομιλιών πολιτών.
Οι Καναδοί δεν αποχώρησαν από την συμμαχία, αλλά η απόφασή τους αντανακλά στις πρόσθετες ανησυχίες τους για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.
Υπενθυμίζουμε ότι η ιδιότυπη αυτή συμμαχία είχε ήδη υποστεί πλήγμα το οποίο αποκαλύφθηκε το 2012, όταν μια Καναδή σημαιοφόρος που είχε πρόσβαση σε αυτά τα συστήματα συνελήφθη διότι διοχέτευε άκρως απόρρητες πληροφορίες στη Ρωσία από το 2007.
Ενδεχομένως κάπου εκεί θα πρέπει να αναζητήσουν και οι ελληνικές αρχές την άκρη του νήματος της υπόθεσης παρακολούθησης της ελληνικής κυβέρνησης Καραμανλή .
Πρόκειται σίγουρα για την ίδια συμμαχία που δραστηριοποιείται παντού στην Ευρώπη ελέγχοντας και υποκλέπτοντας χιλιάδες «κρίσιμες» πληροφορίες και μυστικά.
Πηγή: pentapostagma
http://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%b9%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%cf%85%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%87/