Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Νέες απειλές του Ισραήλ: με πυραυλική επίθεση θα χτυπήσουμε τη Hezbollah στη Συρία….

W460To Iσραήλ είναι έτοιμο να εξαπολύσει μια πυραυλική επιχείρηση στη Συρία κατά της λιβανέζικης Hezbollah και των συμμάχων της που θα μπορούσαν ν΄αποδειχθούν μια πραγματική απειλή δήλωσε ο ισραηλινός πρέσβης στη Ρωσία ο Gary Koren.
«Το ιρανικό καθεστώς πάντα ήθελε να υποστηρίξει τη Συρία και τη  Hezbollah και να τις εκμεταλευτεί ως 2 εργαλεία που προσέβλεπαν ν΄απειλήσουν και να αποτρέψουν το Ισραήλ », δήλωσε ο Koren σε μια ομάδα ρώσων δημοσιογράφων.
«Το έδαφός μας υποβλήθηκε σε σκόπιμους ή μη σκόπιμους βομβαρδισμούς με όλους τους τύπους όπλων και ο στρατός μας προχώρησε σε αντίποινα και δεν θα σταματήσει. Βέβαια αν η κατάσταση αλλάξει και η Hezbollah ή άλλη σιίτικη πολιτοφυλακή ή το Ιράν ανοίξουν ένα β΄μέτωπο στα υψώματα του Γκολάν εμείς δεν θα το ανεχτούμε και θ΄απαντήσου με το δυντομότερο δυνατό  « , πρόσθεσε.
Το Ισραήλ κατέλαβε την πλειοψηφία των υψωμάτων  του Γκολάν της Συρίας κατά τον πόλεμο των 6 ημερών το 1967 και τα προσάρτησε το 1981, μια κίνηση που ποτέ δεν αναγνώρισε η Διεθνής Κοινότητα.naharnet 2.4.17