Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΕ Η ΔΙΟΡΘΟΔΟΞΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ - ΒΙΝΤΕΟΣε μια μεγάλη κατάμεστη αίθουσα, παρουσία 1200 περίπου ατόμων, ανάμεσα τους δεκάδες ιερείς, ιερομόναχοι και μοναχοί, και από άλλες ορθόδοξες χώρες, έγινε η Διορθόδοξη ημερίδα στην Θεσσαλονίκη στις 4/4/2017.
Μετά το πέρας αναγνώστηκε ένα ψήφισμα όπου μεταξύ των άλλων τόνιζε:
“Ζητάμε από τους απανταχού Επισκόπους της Εκκλησίας να γίνει μια σύνοδος προς αποφυγή σχισμάτων” αναφέρει το πόρισμα, ενώ οι διοργανωτές της ημερίδας επισήμαναν πως ο αγώνας έχει σωτηριολογικό χαρακτήρα.Το πόρισμα της ημερίδας ξεκαθαρίζει ακόμη πως “δεν προβαίνουμε σε σύσταση ετέρας εκκλησίας
μένουμε Ορθόδοξοι Χριστιανοί, πιστοί στο Σύμβολο της Ορθοδόξου πίστεως ,ότι άλλο κυκλοφορήσει εις βάρος μας είναι δαιμονικής έμπνευσης συκοφαντία”
Όπως ειπώθηκε θα ακολουθήσουν και άλλες συνάξεις και “ελπίζουμε να έχουμε μαζί μας και όσους απουσίαζαν σήμερα”… Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία μιας και στην αρχή της ημερίδας έγινε ειδική αναφορά στην απουσία των π. Θεόδωρου Ζήση και Νικ. Μανώλη που όπως ειπώθηκε “τους περιμέναμε στα χαρακώματα του μετώπου κατά του Οικουμενισμού μέχρι τελευταία στιγμή”.


http://nikosxeiladakis.gr/%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84%cf%85%cf%87%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%b3%ce%b9%ce%bd%ce%b5-%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%bf%cf%81%ce%b8%ce%bf%ce%b4%ce%bf%ce%be%ce%b7/