Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

Τα ΓΕΣ Ιράν και Ρωσίας ανακοίνωσαν εντατικοποίηση της μάχης κατά της τρομοκρατίας στη Συρία

media
Με μια χειρονομία άνευ προηγουμένου οι αρχηγοί του στρατού του Ιράν και της Ρωσίας οι Mohammad Bagheri και Valery Gerasimov, ανακοίνωσαν χθες την αποφασιστικοτητά τους να συνεχίσουν τη μάχη κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία.
Οι 2 αρχηγοί των ΓΕΣ Ρωσίας ,Ιράν «καταδίκασαν την αμερικανική επιχείρηση εναντίον μιας συριακής αεροπορικής βάσης » χαρακτηρίζοντάς την ως μια « επίθεση» κατά μιας ανεξάρτητης χώρας. Τα αμερικανικά χτυπήματα  « στοχεύουν να επιβραδύνουν τις του συριακού στρατού και να ενδυναμώσουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις», διαμήνυσαν οι 2 στρατιωτικοί αξιωματούχοι. Υποσχέθηκαν μια εντατικοποίηση της μάχης κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία.
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν το ιρανικό οι 2 χώρες θα συνεχίσουν τη στρατιωτική τους συνεργασία με τη Συρία  « ως την ήττα υτην ολοκληρωτική των τρομοκρατών και αυτών που τους υποστηρίζουν ».
Ο Sergueï Lavrov δήλωσε το Σάββατο ότι το αμερικανικό χτύπημα κατά της συριακής διοίκησης έκανε  « το παιχνίδι της τρομοκρατίας », στην πρώτη του τηλεφωνική συνομιλία με τον  Rex Tillerson μετά την επίθεση ανακοίνωσε η ρωσική διπλωματία.
Ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν θέσεις τρομοκρατών χθες στο Ιντλίμπ.rfi 9.4.17
www.dimpenews.com