Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Ρώσος πράκτορας σκότωσε δύο τζιχαντιστές στη Μόσχα

Ρώσος πράκτορας σκότωσε δύο τζιχαντιστές στη Μόσχα
Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε την Τετάρτη η Μόσχα, καθώς πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών πυροβόλησε και σκότωσε δύο ύποπτους τζιχαντιστές στην περιοχή Βλάντιμιρ, στα ανατολικά της ρωσικής πόλης.
Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου των ρωσικών Αρχών, οι δύο ύποπτοι δέχθηκαν τους πυροβολισμούς του πράκτορα όταν αρνήθηκαν να υποβληθούν σε έλεγχο και αντιστάθηκαν στη σύλληψή τους.
Η ίδια πηγή ανακοίνωσε ότι οι δύο ύποπτοι, οι οποίοι ήταν ασιατικής καταγωγής, βρίσκονταν υπό παρακολούθηση για επαφές που είχαν με τρομοκρατικές οργανώσεις, ενώ είχαν ξεκινήσει την οργάνωση για την κατασκευή βόμβας, την οποία θα χρησιμοποίησαν σε άγνωστη τοποθεσία και σε άγνωστο χρόνο.
Σημειώνεται ότι ο τζιχαντιστής που σκόρπισε τον θάνατο σε 14 ανθρώπους στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης, ήταν ασιατικής [τουρκικής] καταγωγής και ειδικότερα από το Κιργιστάν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ρωσικής αντικατασκοπείας, κατά τη διάρκεια του 2016 αποσοβήθηκαν 16 τρομοκρατικές ενέργειες, οι περισσότερες εκ των οποίων θα εκδηλώνονταν από οικονομικούς μετανάστες επαρχιών της ασιατικής περιοχής της Ρωσίας.
Η Κιργιζία ή Κιργιστάν είναι πρώην χώρα της Σοβιετικής Ένωσης. Το 1991 έγινε ανεξάρτητο κράτος. Οι Κιργίζιοι είναι τουρκική φυλή της κεντρικής Ασίας.

http://www.tribune.gr/world/news/article/351237/rosos-praktoras-skotose-dyo-tzichantistes-sti-moscha.html