Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

Στους δρόμους «ξεχύθηκαν» οι οπαδοί του Ερντογάν -Ισχυρά τα μέτρα ασφαλείας [εικόνες]

Φωτογραφίες: ΑP-  Emrah Gurel
Στους δρόμους ξεχύθηκαν χιλιάδες Τούρκοι οπαδοί του Ερντογάν για να πανηγυρίσουν την επικράτηση του «ναι». Με σημαίες που είχαν πάνω την φωτογραφία του Ερντογάν και την λέξη «ναι», τα «πανηγύρια» ξεκίνησαν από την γενέτειρά του, την πόλη Κασίμπασα.
Δρακόντεια ήταν και τα μέτρα ασφαλείας στις μεγαλουπόλεις για πιθανόν συγκρούσεις υποστηρικτών του «ναι» και του «όχι», ενώ πολλοί υποστηρικτές του Ερνογάν ξεχύθηκαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, στην οποία ο ίδιος είχε βγάλει προεκλογικό λόγο λίγες μέρες πριν.

Ο ίδιος δήλωσε πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι ξεκάθαρο, σύμφωνα με πηγές από το προεδρικό γραφείο, ενώ ο πρόεδρος Ερντογάν είχε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ και τον ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί προκειμένου να τους συγχαρεί για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

«Το νέο σύστημα διακυβέρνησής μας είναι το προεδρικό. Πλέον κανείς δεν θα μας απειλήσει», είπε χαρακτηριστικά ο Γιλντιρίμ.


Φωτογραφίες: ΑP


Πηγή: Στους δρόμους «ξεχύθηκαν» οι οπαδοί του Ερντογάν -Ισχυρά τα μέτρα ασφαλείας [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/331592/stoys-dromoys-xehythikan-oi-opadoi-toy-erntogan-ishyra-ta-metra-asfaleias-eikones#ixzz4eRpYyvD8