Κυριακή, 16 Απριλίου 2017

Γιλντιρίμ: Η ετυμηγορία του λαού θα γίνει σεβαστή, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Φωτογραφία: AP/ Emrah Gurel
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, διαβεβαίωσε ότι η ετυμηγορία του λαού θα γίνει σεβαστή, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διενεργείται στη χώρα.
Οι Τούρκοι προσέρχονται στις κάλπες για να δηλώσουν υπέρ ή κατά της συνταγματικής μεταρρύθμισης, που προβλέπει την ενίσχυση των εξουσιών του Ταγίπ Ερντογάν.
«Εννοείται πως ψηφίζω για να στηρίξω τον πρόεδρο. Αν βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα, είναι χάρη σ' αυτόν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Εμρά Γερλίνκαγια μέσα σ' ένα εκλογικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης.
Ο Χεντσέρ Σενκόμ, ένας απόστρατος στρατιωτικός, δεν μάσησε τα λόγια του αφού ψήφισε σ' ένα σχολείο της Άγκυρας κατά της συνταγματικής αναθεώρησης.
«Είμαι κατά της κυβέρνησης αυτής, επειδή ξέρω το όραμά της για τον κόσμο. Υπήρξαν μεταρρυθμίσεις ανάμεσα στο 2002 και το 2004 και μας είπαν ότι η Τουρκία θα εντασσόταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι θα έβαζε τέλος στην τρομοκρατία, αλλά τίποτε απ' όλα αυτά δεν έγινε», δήλωσε.
Πηγή: ΑΠΕ


Πηγή: Γιλντιρίμ: Η ετυμηγορία του λαού θα γίνει σεβαστή, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/331527/gilntirim-i-etymigoria-toy-laoy-tha-ginei-sevasti-opoio-ki-einai-apotelesma-toy#ixzz4eP6JwOta