Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν δέχεται έρευνα για το δημοψήφισμα: Απέρριψε την έκκληση της ΕΕ

Protesters shout slogans and hold placards reading 'NO we will win' during a rally against the referendum results in Istanbul. EPA, TOLGA BOZOGLU
H τουρκική κυβέρνηση απέρριψε σήμερα την έκκληση που απηύθυνε η Ευρωπαϊκή Ένωση για την διεξαγωγή μιας έρευνας με αντικείμενο τις παρατυπίες που καταγράφηκαν στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, ζητώντας από τις Βρυξέλλες να σεβαστούν το αποτέλεσμα της κάλπης.
«Μια τέτοια αναπόδεικτη δήλωση εκ μέρους ενός εκπροσώπου τύπου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή» δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ.
Επιπλέον, προέτρεψε την ΕΕ να σεβαστεί «τις δημοκρατικές διαδικασίες».
Νωρίτερα σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε καλέσει την Τουρκία να «ξεκινήσει μια διαφανή έρευνα» μετά την έκθεση της κοινής αποστολής των παρατηρητών της Οργάνωσης για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου επισημαίνεται ότι το δημοψήφισμα της Κυριακής διεξήχθη υπό άνισες συνθήκες και δεν πληροί τα δημοκρατικά κριτήρια.
«Προτρέπουμε όλους τους πρωταγωνιστές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και τις αρχές να ξεκινήσουν μια διαφανή έρευνα για τις φερόμενες παρατυπίες που διαπιστώθηκαν από τους διεθνείς παρατηρητές» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς. ΕΔΩ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΧΟΙΝΑ
ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΟΘΕΙΑΣ
Πρωτοφανής ο αριθμός των ψήφων που λείπουν στο δημοψήφισμα Ερντογάν, λέει η αντιπολίτευση
Προσφυγή αντιπολίτευσης κατά “νίκης” Ερντογάν: Καμπανάκι Κομισιόν, αποδοχή από Τραμπ
18/04/2017 20:53
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP
Κωνσταντινούπολη, Turkey


http://mignatiou.com/2017/04/o-tagip-erntogan-den-dechete-erevna-gia-to-dimopsifisma-aperripse-tin-ekklisi-tis-ee/