Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

Μια σύγκρουση μπορεί να ξεσπάσει «ανά πάσα στιγμή», λέει το Πεκίνο για τη Βόρεια Κορέα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Ουάνγκ Γι. ΚΥΠΕ.
«Μια σύγκρουση μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή» στη Βόρεια Κορέα, προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Ουάνγκ Γι μετά τις νέες απειλές του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εναντίον της Πιόνγκγιανγκ, σημειώνοντας παράλληλα ότι «κανείς δεν θα βγει νικητής» από μια αντιπαράθεση.

«Ο διάλογος είναι ο μόνος δρόμος», πρόσθεσε ο κ. Ουάνγκ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν – Μαρκ Ερό, μία ημέρα αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύθηκε ότι θα αντιμετωπίσει το βορειοκορεατικό «πρόβλημα» ακόμη και χωρίς
την Κίνα.

Παράλληλα, ο Κινέζος υπουργός υπογράμμισε ότι πρέπει να αποφευχθεί να λάβει μια μη αναστρέψιμη πορεία η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο, σημειώνοντας ότι «κανείς δεν θα βγει νικητής» από μια αντιπαράθεση.
Όποιος προκαλέσει σύγκρουση στην κορεατική χερσόνησο, «θα πρέπει να αναλάβει την ιστορική ευθύνη και να πληρώσει το τίμημα», κατήγγειλε ο ίδιος.
«Ο νικητής δεν θα είναι αυτός που κάνει τις πιο σκληρές δηλώσεις ή αυτός που δείχνει την ισχυρότερη πυγμή. Αν ξεσπάσει πόλεμος, το αποτέλεσμα θα είναι μια κατάσταση από την οποία κανείς δεν θα βγει νικητής», κατάληξε, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα στις απειλές Τραμπ.
14/04/2017 10:48 / ΚΥΠΕ – ΑΠΕ – Κίνα/ΠΕΚΙΝΟ
http://mignatiou.com/2017/04/mia-sigkrousi-bori-na-xespasi-ana-pasa-stigmi-lei-to-pekino-gia-ti-v-korea/