Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Πιθανή η αναστολή πτήσεων τσάρτερ από Ρωσία σε Τουρκία, προειδοποιεί η ρωσική ΥΠΑ

FILE PHOTO. Πιθανή η αναστολή πτήσεων τσάρτερ από την Ρωσία με προορισμό την Τουρκία. Στη φωτογραφία εικονίζεται αεροσκάφος της ρωσικής Aeroflot. EPA/ALEJANDRO ERNESTO
Οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες έλαβαν έγγραφη προειδοποίηση από την Ρωσική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για το ενδεχόμενο να ανασταλούν οι πτήσεις τσάρτερ που πραγματοποιούν ρωσικές αεροπορικές με προορισμό την Τουρκία, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Tass επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στην διοικηση αεροπορικής εταιρείας.
Οι τουριστικοί πράκτορες, αξιολογούν την επιστολή της ρωσικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ως προειδοποίηση και όχι ως απαγόρευση, όπως διευκρινίζει η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας (ΑΤΟΡ) η οποία, σύμφωνα με το Interfax επισημαίνει ότι “οι τουριστικοί πράκτορες που ασχολούνται με την Τουρκία, λένε ότι τα ΜΜΕ αναφέρονται σε ένα κείμενο εργασίας , το οποίο δεν δημοσιεύθηκε πουθενά, και δεν συνιστά ούτε εντολή ούτε οδηγό για δράση”.
Ωστόσο σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Tass “σύμφωνα με το κείμενο της επιστολής (που έστειλε η ρωσική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορία-σ.σ.) η ενδεχόμενη αναστολή των πτήσεων τσάρτερ με προορισμό την Τουρκία, συνδέεται με την περίπλοκη πολιτική κατάσταση στην Τουρκία”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Δεκέμβριο του 2015 έως τον Σεπτέμβριο του 2016 μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας είχαν διακοπεί οι πτήσεις τσάρτερ. Οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν τότε είχαν σχέση με την κατάρριψη ρωσικιού μαχητικού αεροσκάφους απο τουρκικά μαχητικά στον εναέριο χώρο της Συρίας.
10/04/2017 20:03
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα

http://mignatiou.com/2017/04/pithani-i-anastoli-ptiseon-tsarter-apo-rosia-se-tourkia-proidopii-i-rosiki-ipa/