Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

Ο συριακός στρατός απελευθέρωσε και νέα χωριά στην Β Χάμα….

O συριακός στρατός με την υποστήριξη της ρωσικής και της συριακής αεροπορίας επανέκτησε τα χωριά ,  ,,  Arza αφού διεμβόλισε τις γραμμές των τρομοκρατών στη Β Χάμα. Ανέκτησε το ύψωμα Tal Flifla στα περίχωρα του Khattab, και το σταρτηγικής σημασίας  checkpoint Abu Ubeid  διασφαλίζοντας τον αυτοκινητόδρομο της ελληνορθοδοξης Maharda. Ωστόσο η ελληνορθόδοξη Maharda παραμένει χωρίς τους κατοίκους της αφού εκκενώθηκε.Στην πόλη είναι μόνο ο συριακός στρατός και η ελληνορθόδοξη πολιτοφυλακή των Μονάδων Εθνικής Άμυνας.Επίσης και η γειτονική ελληνορθόδοξη Αl Sukalabiyah υπάρχει περίπτωση να εκκενωθεί επίσης.
Στο μεταξύ όπως μεταδίδει το sana οι κάτοικοι των χωριών Khattab και Arza που απελευθέρωσε ο στρατός ήδη άρχισαν νά νακτούν τις οικίες τους λίγες μόνον ώρες μετά την σταθεροποίηση εκεί που επιτεύχθηκε από το συριακό στρατό.
Ρωσικές και συριακές αεροπορικές επιδρομές στόχευσαν θέσεις τζιχαντιστών σε  Al-Lataminah και Shalyut καταστρέφοντας αποθήκες πυρομαχικών και διοικητήρια.
Tην ίδια στιγμή το sputnik κάνει μια πολύ αισιόδοξη αναφορά λέγοντας ότι ο συριακός στρατός απελευθέρωσε 16 χωριά το τελευταίο 24ωρο στη Χάμα….
www.dimpenews.com