Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Aυστηρό μήνυμα στον Ερντογάν στέλνει το ΝΑΤΟ: Σεβασμός στο κράτος δικαίου

Aυστηρό μήνυμα στον Ερντογάν στέλνει το ΝΑΤΟ: Σεβασμός στο κράτος δικαίου
«Πλήρη σεβασμό του κράτους δικαίου» ζήτησε από την Τουρκία ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, την επομένη του νέου πογκρόμ που εξαπέλυσαν οι τουρκικές Αρχές εναντίον ατόμων που θεωρούνται ύποπτα για σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου.

Ασφαλώς η Τουρκία έχει το δικαίωμα να αμυνθεί και να διώξει αυτούς που ήταν πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, αλλά αυτό οφείλει να γίνει με πλήρη σεβασμό στο κράτος δικαίου», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ κατά την άφιξή του σε σύνοδο της ΕΕ στη Μάλτα.
Οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν την Τετάρτη περιπου 1.120 άτομα ως ύποπτα ότι ανήκουν στο δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.
Εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν σε βάρος συνολικά περισσοτέρων από 3.200 ατόμων και 8.500 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί για να τα συλλάβουν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.
Εξάλλου παύθηκαν περισσότεροι από 9.100 αστυνομικοί, ανακοίνωσε χθες το βράδυ η αστυνομία.
http://www.tribune.gr/world/news/article/353899/aystiro-minyma-ston-erntogan-stelni-nato-sevasmos-sto-kratos-dikeou.html