Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

O Ερντογάν το κλιμακώνει: Το ξέρουμε το ήθος και τους τρόπους των Ολλανδών από τη σφαγή στη Σεμπρένιτσα

Φωτογραφία: Associated Press
Τέλος δεν έχει ο «πόλεμος» δηλώσεων Αγκυρας-Χάγης, αφού στα όσα είπε νωρίτερα ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, ότι η χώρα του  θα έπρεπε να είναι πιο οργισμένη από την Τουρκία, απάντησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 
Μιλώντας σε εκδήλωση ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε στην απόφαση της Ολλανδίας να απελάσει την υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας θυμίζοντας τη στάση της Χάγης στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα.«Η στάση της Ολλανδίας δεν μας προκάλεσε έκπληξη. Γνωρίζαμε το χαμηλό ήθος και τους τρόπους των Ολλανδών. Το ξέρουμε από το ρόλο τους στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, αναφερόμενος όπως επισημαίνουν τουρκικά ΜΜΕ «στη στάση των Ολλανδών κυανόκρανων να επιτρέψουν σε σερβικές ομάδες θανάτου να μπουν στην ασφαλή ζώνη, να κυκλώσουν και να σφάξουν τους Βόσνιους».
«Κανείς δεν μπορεί να μας κάνει μαθήματα ηθικής, ειδικά όχι αυτοί που έχουν αίμα στα χέρια τους» συμπλήρωσε.
Ρούτε: Η Ολλανδία έχει περισσότερους λόγους να είναι εξοργισμένη
Νωρίτερα, ο Μαρκ Ρούτε δήλωσε χαρακτήριστε τις τουρκικές κυρώσεις κατά της ολλανδικής κυβέρνησης ανάρμοστες, αφού η Ολλανδία έχει περισσότερους λόγους για να είναι εξοργισμένη.Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν σειρά διπλωματικών μέτρων, αλλά όχι οικονομικά μέτρα.
«Από την άλλη πλευρά, συνεχίζω να βρίσκω παράξενο ότι στην Τουρκία κάνουν λόγο για κυρώσεις όταν βλέπουμε ότι εμείς είμαστε αυτοί που έχουμε λόγους για να είμαστε πολύ οργισμένοι με όσα συνέβησαν το σαββατοκύριακο», δήλωσε.
Αναφερόμενος στις δηλώσεις Ερντογάν για τη Σρεμπρένιτσα ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε χαρακτήρισε «αποκρουστική παραποίηση της Ιστορίας» τις δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη σφαγή 8.000 Μουσουλμάνων της Σρεμπρένιτσα τον Ιούλιο 1995 από τις σερβικές δυνάμεις της Βοσνίας.
«Συνεχίζει να δηλητηριάζει την κατάσταση», αντέδρασε ο ολλανδός πρωθυπουργός, σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP. «Δεν θα πέσουμε σ' αυτό το επίπεδο. Είναι εντελώς απαράδεκτο», πρόσθεσε.


Πηγή: O Ερντογάν το κλιμακώνει: Το ξέρουμε το ήθος και τους τρόπους των Ολλανδών από τη σφαγή στη Σεμπρένιτσα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/324876/o-erntogan-klimakonei-xeroyme-ithos-kai-toys-tropoys-ton-ollandon-apo-ti-sfagi-sti#ixzz4bJKCUqWb