Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

Δαμασκός: Ο συριακός στρατός απώθησε επίθεση των τρομοκρατών στο Jobar

Ο συριακός στρατός απώθησε μια επίθεση των τρομοκρατών της  «al Nusra» κατά πολλών σημείου ελέγχου και κτιρίων στην περιφέρια της συνοικίας Jobar στα Α της Δαμασκού.
Ο ανταποκριτής του Sana ανέφερε ότι οι μονάδες του στρατού συγκρούστηκαν με ομάδες τρομοκρατών που διείσδυσαν στην περιφέρεια σε πολλά στρατιωτικά σημεία και κτίρια στον άξονα του εργοστασίου  Crash – στην εταιρεία νημάτων και υφασμάτων στη συνοικία  Jobar και κατέστρεψε 2 οχήματα παγιδευμένα πριν την πρόσβασή τους σε στρατιωτικά σημεία.
Ο ανταποκριτής πρόσθεσε επίσης ότι μονάδες του στρατού συγκρούστηκαν με τρομοκράτες που διείσδυσαν μέσω δικτύου τούνελ  στη ζώνη και σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν πολλοί από αυτούς. Πρόσθεσε ότι οι ήχοι των εκρήξεων που ακούστηκαν στην πόλη της Δαμασκού οφείλονται στις επιχειρήσεις του συριακού στρατού κατά των τακφιριστών  στις συνοικίες  Jobar και Qaboun.sana 19.3.17
H συριακή αεροπορία επιχείρησε πολλές επιδρομές κατά θέσεων των τρομοκρατών στη Qaboun.
Αποκρούστηκε επίθεση των τρομοκρατών στην περιοχή Al Abaseen  όπου υπάρχει και το ομώνυμο νοσοκομείο ΒΑ της Δαμασκού. Οι τρομοκράτες στόχευσαν με ρουκέτες κατοικημένη περιοχή της πρωτεύουσας  τη γειτονιά Fares Al Khour.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες οι ομάδες τρομοκρατών που διείσδυσαν περικυκλώθηκαν πολλοί από αυτούς εξουδετερώθηκαν και οι επιχειρήσεις του στρατού συνεχίζονται για την εξάλειψη και των υπολοίπων.Είναι παγιδευμένοι.
Ωστόσο νωρίτερα οι τρομοκράτες της Hayat Tahrir al-Sham κατέλαβαν τον Σταθμό Ηλεκτρικής Ενέρργειας κοντά στο Jobar και δεν υπήρχε ρεύμα στην πόλη.Πληροφορία της τελευταίας στιγμής αναφέρει ότι ο στρατός ανακατέλαβε το σταθμό.
Συριακή τηλεόραση : οι τρομοκράτες δεν κατέλαβαν τα γκαράζ στην πλατεία  Αββασσιδών στη Δαμασκό όπως διατείνονται κάποια μέσα  (AlManar)
Καταφθάνουν ενισχύσεις του στρατού στο μέτωπο του Jobar.Οι τρομοκράτες των FSA ,της Ahrar al Sham και της Αλ Νούσρα της Hayat Tahrir al-Sham, της Faylaq Al Rahman στόχευαν με αυτή την επίθεση να συνδέσουν το θήλακα του Jobar με το  Qabun που ελέγχουν στα Ανατολικά της Δαμασκού.
Oι τρομοκράτες οδηγούμενοι από την αλ Νούσρα την Fateh al-Cham, της Al-Qaïda, επιτέθηκαν στη συνοικία Jobar, προωθούμενοι προς την πλατεία των Abbassides, σύμφωνα με το φιλοαντιπολιτευόμενο OSDH. «στόχευσαν το στρατό με 2 παγιδευμένα αυτοκίνητα και πολλούς καμικάζι».
Το Jobar, όπου έγιναν συγκρούσεις εδώ και 2 χρόνια μοιράστηκε από τη μια σε τρομοκράτες και από την άλλη είναι στον έλεγχο του κράτους. Η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι ο στρατός «απέτρεψε μια επίθεση των τρομοκρατών» χάρη στο πυροβολικό και διέταξε τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους.
«Το Jobar είναι σημαντικό γιατί είναι μια γραμμή μετώπου σημαντική αφολυ είναι η θεσή η πλησιέστερη των ανταρτών προς το κέντρο της πόλης», ανέφερε το φιλοαντιπολιτευόμνειο παραητηρήριο.
Ο OSDH διευκρίνισε ότι η επίθεση στο Jobar επήλθε για ν΄α νακουφίσει τους  »αντάρτες » που αποπειρώνται ν΄απωθήσουν επίθεση του στρατού σε Barzé, Qaboun et Tichrine, στα Β της πρωτεύουσας.