Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

Επίθεση ευρείας κλίμακας της ISIS στην επαρχία Χάμα….

Φαίνεται ότι ξεκίνησε η αναμενόμενη επίθεση των τρομοκρατών στην επαρχία της Χάμα. Σφοδρές μάχες μένονται στην πόλη Souran που ελέγχει ο στρατός και στην πόλη Τaybat al Immam μεταξύ του στρατού και των τρομοκρατών.

Επίθεση εξαπέλυσε στη Χάμα η ISIS και επικουρικά οι οργανώσεις των τρομοκρατών Ηayyat Tahrir al Sham, Jaish al Nasr, Free Idlib Army, Jain al Izzen, Ahar al Sham, Ajuad al Kavkaz, Turkistan Islamic Party.
Όπως μεταδίδει το Reuters η Tahrir al-Sham, συμμαχία τζιχαντιστικών οργανώσεων ανακοίνωσε την Τρίτη ότι εξαπέλυσε μια νέα επίθεση κοντά στην πόλη Hama στο κεντρικό τμήμα της Δυρτικής Συρίας.
Η οργάνωση ανέφερε σε με΄σα κοινωνιθκής δικτύωσης ότι πραγματοποίησε 2 επιθέσεις αυτοκτονίας στην πόλη Soran στη Βόρεια  Hama.
“Η μάχη της Χάμα άρχισε ο Θεός  ευδόκισε,” ανέφερε η οργάνωση στιο Telegram.
Ο δρόμος του Khanasir που είναι ο δρόμος ανεφοδιασμού της πόλης του Χαλεπίου άνοιξε και πάλι σήμερα αφότου οι τρομοκράτες της  Daesh απωθήθηκαν από το στρατό.
Χθες η Daesh επιτέθηκε  στην γραμμή ανεφοδιασμού προς Χαλέπι.Ο δρόμος στο τμήμα μεταξύ της Salamiyah και Ithriya στην επαρχία Χάμα είχε κλείσει.
Με ρουκέτες βάλλουν οι τρομοκράτες και κατά της ελληνορθόδοξης πόλης Μάχαρντα στην ίδια επαρχία και χθες και σήμερα και ηχούν οι σειρήνες.
Την Κυριακή όταν εκδηλώθηκε η μεγάλη επίθεση των τρομοκρατών στο Jobar της Δαμασκού λογαριασμοί που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση καλούσαν μέσω twitter να εκδηλωθεί νέα επίθεση από την επαρχία Ιντλίμπ στη γειτονική της Χάμα για αντιπερισπασμό και για ν΄απασχοληθούν δυνάμεις του στρατού εκεί.
Η κατάσταση είναι δύσκολη τώρα στην επαρχία της Χάμα.
Λογαριασμοί της αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι οι  »μουτζαχεντίν » κατέλαβαν τόσο το Souran όσο και το χωριό   Maardas στη ΒΑ Χάμα.Η φράξια Στρατός al-Nasir  ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε 2 μαχητικά στο στρατιωτική βάση στη Χάμα με ρουκέτες Grand.

www.dimpenews.com