Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Συνέχεια προκλήσεων: Ο Ερντογάν έστειλε μαχητικά F-16 και F-4 στην περιοχή του Αγαθονησίου

Τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το Στρογγυλό και το Πιάτο, βόρεια του Αγαθονησίου, στα 30.000 πόδια. EPA/RITCHIE B. TONGOΤετράδα τουρκικών αεροσκαφών εισήλθε στο FIR Αθηνων χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, στις 15:02 και στις 15:30. Τα δύο τουρκικά F-16 του σχηματισμού πέταξαν πάνω από τις νησίδες Πιάτο και Στρογγυλό -βόρεια του Αγαθονησίου- στα 30.000 πόδια.
Την ίδια ώρα εξήλθαν του FIR Αθηνών τα δύο τουρκικά F-4 του σχηματισμού, ενώ ένα λεπτό αργότερα εγκατέλειψαν το FIR Αθηνών και τα δύο τουρκικά F-16.
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:
Ραγδαία αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας καταγράφηκε την Τρίτη, καθώς τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν συνολικά 37 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, με αποκορύφωμα τις υπερπτήσεις ενός ζεύγους F-16 πάνω από τα νησιά Πιάτο και Στρογγυλό, στις 15:30.

Τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από το Κεντρικό Αιγαίο σε σχηματισμό των τεσσάρων, εκ των οποίων τα δύο ήταν οπλισμένα. Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία αντέδρασε άμεσα, με συνέπεια να αναχαιτιστούν τα τουρκικά μαχητικά και να σημειωθεί μία εμπλοκή (αερομαχία).
Κατά την πτήση των τουρκικών αεροπλάνων καταγράφηκε και μία παράβαση του FIR Αθηνών.
http://mignatiou.com/2017/03/volta-stin-periochi-tou-agathonisiou-apo-tourkika-machitika-f-16-ke-f-4/