Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

Τουρκία: συνάντηση των αρχηγών των ΓΕΣ Ρωσίας, ΗΠΑ, Τουρκίας για Συρία και Ιράκ

Mια συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Antalya στην Τουρκία στις 7 Μαρτίου στην οποία συμμετείχαν οι επικεφαλείς του ΓΕΣ της Τουρκίας Hulusi Akar, των ΗΠΑ Joseph Dunford και ο  Valery Gerasimov της Ρωσίας.
Η στρατιωτική τρόικα συναντήθηκε για «κοινά θέματα τοπικής ασφάλειας αναφορικά με Συρία και Ιράκ», ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός.

«Σκοπός αυτής της συνάντησης είναι ν΄αποφευχθεί κατά τη διάρκεια της μάχης κατά της τρομοκρατίας  η παρέμβαση των διαφόρων πλευρών στις επιχειρήσεις των άλλων « , ανέφερε ο τούρκος πρωθυπουργός.
Η τριμερής αυτή συζήτησε τα μέσα βελτίωσης του συντονισμού της στη Συρία για την αποφυγή συγκρούσεων μεταξύ των αντίπαλων δυνάμεων που οι χώρες τους καταπολεμούν την ISIS.
Η συνάντηση επέρχεται καθώς η Τουρκία αντιτίθεται στη συμμετοχή των κουρδικών πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από την  Washington σε ενδεχόμενη επιχείρηση κατά της ISIS στη Ράκα.Οι εντάσεις αποκρυσταλλώνονται γύρω από το  Manbij, απ΄όπου η Τουρκία θέλει να εκδιώξει το YPG, απείλησε ότι θα επιτεθεί στην πόλη  αλλά στα περίχωρά της αναπτύχθηκαν αμερικανοί στρατιώτες και η Ρωσία έστειλε θωρακισμένα οχήματα.
Αυτή η συνάντηση επέρχεται 3 ημέρες πριν την επίσκεψη του Recep Tayyip Erdogan στη Ρωσία όπου θα συναντήσει τον Vladimir Putin.
«Θέλουμε να αποτρέψουμε τις διάφορες πλευρές να επιτεθούν σε οποιοδήποτε άλλον εχθρό πλην του Ισλαμικού Κράτους « , υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου ο Jeff Davis.
Η συνάντηση ομοίως επέρχεται καθώς οι ιρακινές δυνάμεις προελαύνουν στη Δ Μοσούλη με την υποστήριξη της Διεθνούς Συμμαχίας.
 
www.dimpenews.com