Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

Νέες τουρκικές έρευνες για αέριο στη Μεσόγειο

Νέο γύρο ερευνών για φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα ξεκινά η Τουρκία όπως ανακοίνωσε ο τούρκος υπουργός Ενέργειας και γαμπρός του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, από το Τέξας των ΗΠΑ όπου μίλησε σε συνέδριο για την ενέργεια.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, αυτό σημαίνει ότι το ερευνητικό Μπαρμπαρός επιστρέφει στα περίχωρα της Κύπρου.
«Φέτος, στην Μαύρη Θάλασσα και στην Μεσόγειο θα πραγματοποιήσουμε σημαντικά βήματα στο πεδίο ερευνών και εξορύξεων» δήλωσε, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.
«Πρώτα με το καράβι σεισμικών ερευνών Μπαρμπαρός Χαϊρεττίν και στην συνέχεια με το δεύτερο σκάφος μας (θα διεξάγουμε) πιο ενεργείς έρευνες δυο και τριών διαστάσεων. Μαζί με αυτές (τις έρευνες) θα ξεκινήσουμε έρευνες και στις δυο θάλασσες μας».
AdTech Ad
«Η Τουρκία, η οποία είναι περικυκλωμένη με πηγές ενέργειας και πλούτη, με την ευθύνη που φέρει ως η πιο σταθερή και ισχυρή χώρα στην περιοχή της και τον ρόλο που διαδραματίζει στο πεδίο της ασφάλειας της παροχής ενέργειας, θα συνεχίσει την επόμενη περίοδο με αποφασιστικότητα τις εντατικοποιημένες προσπάθειες της», ανέφερε.
Όπως γράφει η εφημερίδα, δύο είναι οι σημαντικοί παράγοντες στην παραπάνω δήλωση, ότι οι έρευνες ξεκινούν ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και η Κύπρος προχωρά σε νέες έρευνες στην ΑΟΖ της και ότι ο υπουργός, αναφέρθηκε στην ανατολική Μεσόγειο λέγοντας «η θάλασσά μας».
 
Με πληροφορίες από την Καθημερινή