Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Μερική κατάρρευση του φράγματος του Ευφράτη στη Συρία - Εκκενώνεται η Ράκα…..

Μερική κατάρρευση του μεγαλύτερου φράγματος στη Συρία κοντά στη Ράκα εξ αιτίας των εχθροπραξιών. Εκκενώνεται από τους τζιχαντιστές η Ράκα τουλάχιστον ως προς τα γυναικόπαιδα σύμφωνα με στρατιωτική πηγή.
Όπως αναφέρει το sputnik Οι συριακές αρχές κάλεσαν την διεθνή κοινότητα να παρέμβει και να θέσει τέλος στα αεροπορικά χτυπήματα που στόχευσαν το φράγμα του Ευφράτη ποταμού φυσικό σύνορο μεταξύ των επαρχιών Χαλεπίου και  Raqqa. Η Δαμασκός προειδοποίησε ότι η καταστροφή του φράγματος θα μπορούσε να προκαλέσει ένα μεγάλο κατακλυσμό που  θα καταπόντιζε ολόκληρες πόλεις.
To φράγμα της Tabqa (ή Thawra),το πιο μεγάλο στη Συρία μερικώς έσπασε την Κυριακή εξ αιτίας μαχών μεταξύ της  Daech aκαι των SDF που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ κοντά στη Raqqa ανακοίνωσε το Al-Mayadeen.
«Ένα μέρος του φράγματος καταστράφηκε λόγω των μαχών στα περίχωρά του », ανέφερε.
Το υδοηλεκτρικό κέντρο της  Tabqa ανέτειλε τις λειτουργίες του αφότου το πόστο διοίκησης τέθηκε εκτός υπηρεσίας από χτύπημα αεροπορικό ή βομβαρδισμό αναφέρει το Al-Mayadeen.
Οι εξειδικευμέοι τεχνικοί δεν μπορούν να προσεγγίσουν λόγω των μαχών. Οι κουρδικές πολιτοφυλακές των SDF βρίσκονται στα 4 χλμ από το φράγμα.
Επιχειρούν να πάρουν την συριακή πόλη  Tabqa, το τελευταίο οχυρό της  Daech στο δρόμο προς Raqqa.Un combattant des Forces démocratiques syriennes près de l'Euphrate, au nord de Raqqa
Την τελευταία εβδομάδα ο εκπρόσωπος τύπου των FDS ο Talal Silo ανακοίνωσε στην El-Watan ότι η επιχείρηση περικύκλωσης της Raqqa θα έπαιρνε 15 μέρες. Σύμφωνα με τον ίδιο οι FDS θα εξαπολύσουν έπειτα επίθεση στην πόλη με την υποστήριξη της αμερικανικής συμμαχίας που σημειωτέον απέστειλε στην Tabqa κάποιες δυνάμεις.
www.dimpenews.com