Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Κύκλοι του υπουργείου Άμυνας περιμένουν θερμό επεισόδιο!

Η Αθήνα εκφράζει την ανησυχία της για την πιθανότητα θερμού επεισοδίου εώς το καλοκαίρι. Πηγές του υπουργείου Άμυνας μιλάνε για πιθανότητα θερμού επεισοδίου έως τον Ιούνιο στα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Να θυμήσουμε οτι τον Ιούνιο ξεκινάνε οι εργασίες για εξόρυξη φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Κύπρου απο την γαλλική Total. Οι πηγές μάλιστα δίνουν σαν παράδειγμα την περίοδο που η Δημοκρατία της Κύπρου διαπραγματευόταν για την εκμετάλλευση της ΑΟΖ και η Τουρκία έβγαλε το Barbaros στην περιοχή προκαλώντας και πάλι.
Ένας ακόμα λόγος που η ελληνική πλευρά περιμένει θερμό επεισόδιο είναι τόσο οι προκλήσεις που γίνονται τον τελευταίο καιρό είτε μέσω δηλώσεων είτε μέσω παραβιάσεων (χωρικών υδάτων και εναέριου χώρου, ενώ τις τελευταίες ημέρες και αντίστοιχες παραβιάσεις του κυπριακού εναέριου χώρου), όσο και τα εσωτερικά προβλήματα που προσπαθεί να εξάγει η γείτονας χώρα.
Η Τουρκία έχει μεγάλες απώλειες στην Συρία, και ο τούρκος πρόεδρος ξέρει πως πρέπει να τραβήξει τα βλέμματα μακριά απο τα σύνορα. Η Ελλάδα ήταν πάντα ο τρόπος για να εξάγει η τουρκία προβλήματα προς την Ευρώπη.  Η ελληνική πλευρά δηλώνει προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει κάθε είδους πρόκληση, και σε κάθε περίπτωση έτοιμη να αντιμετωπίσει ένα θερμό επεισόδιο. Τονίζουν δε, οτι τα νησιά πλέον είναι επανδρωμένα και έχουν δεχτεί 30% περισσότερες δυνάμεις απο τα προηγούμενα χρόνια.
http://www.defencenews.gr/amina/5343-kykloi-tou-ypourgeiou-amynas-perimenoun-thermo-epeisodio