Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ καλεί Τουρκία και Ολλανδία να εκτονώσουν την ένταση

Φωτογραφία: wikipedia
Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε σήμερα την Τουρκία και την Ολλανδία, κράτη μέλη του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, να «αποκλιμακώσουν την ένταση» μεταξύ τους, που έχει πλέον λάβει διαστάσεις διπλωματικής κρίσης.
«Ο έντονος διάλογος βρίσκεται στην καρδιά των δημοκρατιών μας, όπως άλλωστε και ο αμοιβαίος σεβασμός», επισήμανε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας.
«Θα ενθάρρυνα όλους τους Συμμάχους να επιδείξουν αμοιβαίο σεβασμό, να παραμείνουν ήρεμοι και να έχουν μια μετρημένη προσέγγιση προκειμένου να συμβάλουν στην αποκλιμάκωση των εντάσεων», υπογράμμισε ο Στόλτενμπεργκ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη σοβαρή διπλωματική κρίση που ξέσπασε μεταξύ της Τουρκίας από τη μία πλευρά και της Ολλανδίας από την άλλη.
«Προκειμένου να συμβάλουμε στην αποκλιμάκωση των εντάσεων, την εκτόνωση των εντάσεων και την αποκλιμάκωση της κατάστασης, είναι σημαντικό τώρα να επικεντρωθούμε σε όσα μας ενώνουν», τόνισε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)Πηγή: Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ καλεί Τουρκία και Ολλανδία να εκτονώσουν την ένταση | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/324614/o-epikefalis-toy-nato-kalei-toyrkia-kai-ollandia-na-ektonosoyn-tin-entasi#ixzz4bDZgo41O