Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

Στους δρόμους εκατοντάδες Βέλγοι -Ζητούν τη μετεγκατάσταση προσφύγων που παραμένουν στην Ελλάδα

Φωτογραφία: Alexandros Michailidis / SOOC
Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, ζητώντας την τήρηση της συμφωνίας από την πλευρά των κρατών-μελών της ΕΕ για μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών που παραμένουν στην Ελλάδα.
Σε μια διαδήλωση που διοργανώθηκε από τη Διεθνή Αμνηστία, αυτοκίνητα έφτασαν δίπλα στα κεντρικά γραφεία της Κομισιόν, ανεμίζοντας σημαίες που έγραφαν: «Ας τους φέρουμε εδώ», δείχνοντας επίσης φωτογραφίες μεταναστών που στέκονται σε παράθυρα οχημάτων από τη θέση του συνοδηγού.
Με ανακοίνωση της σήμερα η Διεθνής Αμνηστία τόνισε πως οι πρόσφατες προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με την επαναπροώθηση παράτυπων μεταναστών συνιστούν έναν «κατάλογο της χείριστης μορφής», καλώντας την Ευρώπη να «αναθεωρήσει επειγόντως αυτές τις πρακτικές».
«Για την Ευρώπη ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», σημείωσε η ΜΚΟ, που αποδοκίμασε την Κομισιόν για «την εμμονή της στην αποτελεσματικότητα της επαναπροώθησης μεταναστών» η οποία «πιέζει τα κράτη-μέλη να πράξουν το χειρότερο».


Πηγή: Στους δρόμους εκατοντάδες Βέλγοι -Ζητούν τη μετεγκατάσταση προσφύγων που παραμένουν στην Ελλάδα [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/323206/stoys-dromoys-ekatontades-velgoi-zitoyn-ti-metegkatastasi-prosfygon-poy-paramenoyn-stin#ixzz4afkFbkIJ