Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών (ΦΩΤΟ)

orthodoxias kathedrikos-11
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης - Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, εορτάστηκε σήμερα Κυριακή της Ορθοδοξίας η ανάμνηση της Αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων.
Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού των Αθηνών, προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Επίσης συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Δημητριάδος Ιγνάτιος, Ύδρας Εφραίμ, Πειραιώς Σεραφείμ, Εδέσσης Ιωήλ, Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος, Κοζάνης, Παύλος, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Νεαπόλεως Βαρνάβας και ο Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης.
Να αναφερθεί ότι παρέστησαν ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, ο υπουργός Επικρατείας της ΝΔ κ. Θ. Φορτσάκης, oι Αρχές του Στρατού, του Ναυτικού και της Αστυνομίας, καθώς και πλήθος πιστών.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην χαρμόσυνη σημερινή ημέρα για την Ορθοδοξία.
Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων σε ανάμνηση της αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων στην Κωνσταντινούπολη το έτος 843, προεξάρχοντος του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας κ. Ιερωνύμου.
orthodoxias kathedrikos-1
orthodoxias kathedrikos-2
orthodoxias kathedrikos-3
orthodoxias kathedrikos-4
orthodoxias kathedrikos-5
orthodoxias kathedrikos-6
orthodoxias kathedrikos-7
orthodoxias kathedrikos-8
orthodoxias kathedrikos-9
orthodoxias kathedrikos-10
http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/13347-i-kuriaki-tis-orthodojias-ston-kathedriko-nao-ton-athinon-foto