Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Υπάρχει θέμα με την τουρκική ιδιότητα ως μέλους του ΝΑΤΟ;

Έκπληξη προκαλεί η ανάγκη που ένιωσε η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να διατυπώσει τη θέση ότι η Τουρκία πρέπει να παραμείνει στο ΝΑΤΟ παρά την κρίση που έχει προκύψει με ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες… όλως τυχαίως είναι και μέλη της Ατλαντικής Συμμαχίας.
Η Γερμανίδα υπουργός έθεσε και το θέμα της μη εγκατάλειψης του σημαντικού τμήματος του τουρκικού πληθυσμού που τάσσεται υπέρ του «ΟΧΙ» στο τουρκικό δημοψήφισμα, αν και να της θυμίσουμε ότι δεν βρέθηκε κανείς να πει στον Ερντογάν ότι τουλάχιστον εκπλήσσει ότι δεν υπάρχει κανείς διαθέσιμος από τη «Δημοκρατία» του κάποιος να κάνει καμπάνια – περιοδεία υπέρ του «ΝΑΙ» στους τουρκικούς πληθυσμούς που ζουν σε ευρωπαϊκές χώρες.
Τουλάχιστον έτσι η Ευρώπη δεν θα εμφανιζόταν να μεροληπτούσε υπέρ του «ΟΧΙ» μια απόφαση να επιτραπούν οι επισκέψεις, τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τους Τούρκους διχασμένους, οπότε κάπως θα πρέπει να εξηγηθεί – με όρους πραγματικής Δημοκρατίας – η πλήρης απουσία προώθησης και της αντίπαλης άποψης, από αυτή που πρεσβεύει η καθεστωτική ισλαμική «ορθοδοξία».
Το μεγάλο ερώτημα όμως που μόνο η υπουργός μπορεί να μας εξηγήσει, είναι για ποιον λόγο εγείρει εμμέσως τέτοιο θέμα. Άκουσε κάτι και λειτουργεί προληπτικά; Ανακάλυψε ξαφνικά η Συμμαχία ότι η όλη εξωτερική πολιτική και οι επιλογές της Τουρκίας και το παιχνίδι εκβιασμών στα εξοπλιστικά στρέφεται κατά της στρατηγικής και των συμφερόντων των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ;
http://www.defence-point.gr/news/?p=173235