Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Άσαντ: »Μέχρι τώρα ο μόνος ρόλος που έπαιξαν οι Ευρωπαίοι είναι αυτός της υποστήριξης των τρομοκρατών»

Σε δηλώσεις του σε ευρωπαικά μίντια που συνόδευαν την αντιπροσωπεία του ευρωκοινοβουλίου που τον επισκέφθηκε στη Δαμασκό και που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα ο πρόεδρος al-Assad καταφέρθηκε κατά των ευρωπαίων διευθυνόντων.  »“Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Συρία διαπράχθηκαν σε καθημερινή βάση.Όσο θα έχουμε τρομοκράτες στη Συρία κάθε σύριος πολίτης είναι σε κίνδυο.Το ερώτημα είναι ποιός υποστηρίζει αυτούς τους τρομοκράτες; θα ήθελα να απευθύνω αυτό το ερώτημα ενώπιον ευρωπαίων αξιωματούχων  που πήγαν προς λάθος κατεύθυνση από την αρχή της συριακής κρίσης,ανοίγοντας το δρόμο  στην καταστροφή της χώρας  και τη διάδοση της τρομοκρατίας στην περιοχή», τόνισε.
« Αυτό οδήγησε σε τρομοκρατικές επιθέσεις σε πολλές ευρωπαικές χώρες και στην κρίσω των προσφύγων  » πρόσθεσε.
«Τώρα αν θέλετε να μιλήσουμε για το ρόλο της Ευρώπης ή το ρόλο της Δύσης γιατί αυτός οδηγήθηκε από τους αμερικανούς μέχρι τώρα ο μόνος ρόλος που έπαιξαν οι Ευρωπαίοι είναι αυτός της υποστήριξης των τρομοκρατών και όχι της πολιτικής διαδικασίας για την οποία μόνο μιλάνε» , εκτίμησε.Και αφού εξήρε την  συμβολή του Ιράν στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη χώρα του τόνισε
“το Ισραήλ από την άλλη πλευρά υποστήριξε τους τρομοκράτες,λογισμικά ή μέσω άμεσων αεροπορικών επιδρομών κατά του στρατού μας ,” είπε ο Bashar al-Assad.
Πρόσθεσε αφού αναφέρθηκε στις επιτυχίες σε Χαλέπι, Παλμύρα κι αλλού που ανακτήθηκαν με τη ρωσική συμβολή ότι η  : «σχέση της Ρωσίας με τη Συρία εναπόκειται σε 2 πράγματα : το 1 είναι η εθνική κυριαρχία της Συρίας  κάτι που είναι μέρος της Χάρτας του ΟΗΕ και 2 είναι η ηθική.Επομένως δεν υπάρχει αποικιοκρατία αλλά μια σχέση που ανέρχεται σε μια περίοδο πάνω από 6 δεκαετιών μεταξύ των 2 χωρών».
Ο al-Assad δήλωσε για πολλοστή φορά σε αυτούς που τον ρωτούν για 1000στή φορά ότι μόνο ο συριακός λαός και μόνο αυτός και όχι ο ΟΗΕ οφείλει να επιλέξει τον πρόεδρό του και να ζητήσει λογοδοσία για όλη τη διαμάχη ή το πρόβλημα.
«Θα κάνουμε διάλογο ακόμη και με τους τρομοκράτες για να σταματήσει η αιματοχυσία στη Συρία », γνωστοποίησε.
Ο al-Assad συνέχισε : «στην πολιτική διαπράτουμε κατά την άσκησή της λάθη.Δεν τα μετανιώνουμε αλλά τα διορθώνουμε.».
Στην ερώτηση αν στη Μ Ανατολή η σιχύουσα πολιτική είναι να σκοτώνεις ή να σκοτώνεσαι ο al-Assad είπε : «Αυτό είναι μια κουλτούρα και όχι μια πολιτική.Αυτή εξαρτάται από την ιδεολογία των προσώπων.Αυτό που κάνουμε σήμερα είναι  μια μάχη κατά της νοοτροπίας και όχι ένας εμφύλιος. Μια μάχη κατά των εξτρεμιστικών ουαχαμπιτικών ισλαμιστικών οργανώσεων που πολεμάνε άλλες κατηγορίες της κοινωνίας. Αλλά στο τέλος του πολέμου ένας πολιτικός χάρτης διαφορετικός θα έρθει στο φως ».sana 13.3.17
www.dimpenews.com