Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Η Μέρκελ κάλεσε τον Τραμπ να συμμετέχει πιο ενεργά στα Βαλκάνια

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ανέφερε στο Σέρβο πρωθυπουργό, Αλεξαντάρ Βούτσιτς, ότι κάλεσε τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, να συμμετέχει πιο ενεργά στις εξελίξεις στα (δυτικά)  Βαλκάνια, μια περιοχή που επηρεάζεται  έντονα από τη Ρωσία, δημοσιεύει η σερβική εφημερίδα Blic, επικαλούμενη μια απροσδιόριστη πηγή που ακολούθησε τον Βούτσιτς στη συνάντησή του με την Μέρκελ την Τρίτη, αναφέρει το πρακτορείο Tanjug.
 
Η Μέρκελ είπε ότι ανησυχεί για τις συνεχείς εντάσεις  στο Κοσσυφοπέδιο, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και για τις εξελίξεις στην Κροατία, ανέφερε η πηγή.
Η Γερμανία ενδιαφέρεται για την ειρήνη στα Βαλκάνια και η Μέρκελ εξέφρασε την επιθυμία να αρχίσουν με σοβαρότητα οι διαδικασίες συμφιλίωσης και ζήτησε από τον Βούτσιτς να τεθεί ως εγγυητής της ειρήνης και της σταθερότητα στα (δυτικά) Βαλκάνια.
Η ίδια τόνισε ότι επιθυμεί η Σερβία να δραστηριοποιηθεί περισσότερο στο έργο για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Νις –Πρίστινα και αναμένει ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Γιόχαννες Χαν να επιτύχει μια συμφωνία για το θέμα αυτό στο Σαράγεβο, την Πέμπτη, στη συνάντηση των πρωθυπουργών των Δυτικών Βαλκανίων.
 
--