Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Ταξιδιωτικές οδηγίες εκδίδουν οι Ολλανδοί για τους πολίτες τους ν΄αποφεύγουν την Τουρκία και όσοι είναι ήδη σ΄αυτή να επαγρυπνούν

This picture taken in Istanbul on March 13, 2017 shows a man selecting a newspaper bearing a headline concerning diplomatic tensions between Turkey and The Netherlands, which translates as ""Dogs of Europe" in Istanbul on March 13, 2017
H Oλλανδία κάλεσε τη Δευτέρα τους υπηκόους της στην Τουρκία να είναι προσεκτικοί σε μια νέα ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε το Σαββατοκύριακο.
«Από τις 11 Μάρτη υπάρχουν διπλωματικές εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Ολλανδίας», ανέφερε το ΥΠΕΞ της Ολλανδίας στο  site του στο internet: « παραμείνετε σε επαγρύπνιση  και αποφεύγετε τις συγκεντρώσεις και τα μέρη τα πολυσύχναστα» προσθέτει.le soir.
H ΕΕ κάλεσε την Τουρκία από την πλευρά της ν΄αποφεύγει τις  »υπερβολικές δηλώσεις » για να μην επιδεινωθεί η σχέση της με την Ολλανδία.
Το ΒΒC αναφέρει ότι η Ολλανδία προειδοποίησε τους πολίτες της για μετακινήσεις τους προς την Τουρκία και με δεύτερη ταξιδιωτική οδηγία καλεί σε επαγρύπνιση και τους υπηκόους της που είναι ήδη στην Τουρκία.
Ο αντιπρόεδρος της Ολλανδίας ο  Lodewijk Asscher, δήλωσε ότι  «ν΄αποκαλείσαι ναζί από ένα καθεστώς από ένα καθεστώς που οπισθοδρομεί ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι απλούστατα αηδιαστικό».
Ο Mark Lowen, για το  BBC, από την Κωνσταντινούπολη αναφέρει ότι οι 2 σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ είναι έκτοτε σε μια «διπλωματική κρίση άνευ προηγουμένου».

Ενδεικτικό του όλου κλίματος είναι το γεγονός ότι τουρκική εφημερίδα τη Δευτέρα στοπρωτοσέλιδο χαρακτηρίζει τους Ολλανδούς  »σκυλιά της Ευρώπης. » (φωτο)
Αλλη εφημερίδα τουρκική τους αποκαλεί  »ναζιστικά σκυλιά » τους Ολλανδούς.

Προξενείο και Πρεσβεία της Ολλανδίας στην Τουρκία παραμένουν κλειστά για λόγους ασφαλείας ενώ οι τουρκικές αρχές γνωστοποίησαν ότι ο ολλανδός πρέσβης να μην επιστρέψει στην Τουρκία είναι ανεπιθύμητος.Γερμανία,Αυστρία,Ολλανδία απαγόρευσαν συγκεντρώσεις τούρκων πολιτικών για το δημοψήφισμα,η Δανία ακύρωσε επίσκεψη του Γιλντιρίμ και στη Σουηδία ακυρώθηκε στη Στοκχόλμη ομιλία του αντιπροέδρου του ΑΚP.Aντίθετα στη γαλλική πόλη Metz παργματοποιήθηκε εκδήλωση του Τσαβούσογλου που η Ολλανδία δεν επέτρεψε προσγείωση της πτήσης του στο Ρόττερνταμ.Η τουρκάλα υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών υποθέσεων απελάθηκε από την Ολλανδία.
www.dimpenews.com