Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

Ρεπορτάζ από τη φλεγόμενη ελληνορθόδοξη Μaharda: σκηνές Β΄ Παγκσοσμίου πολέμου. ..σφαγές αμάχων στη Χάμα

΄Ημουνα στη Μάχαρντα για ευνόητους λόγους δεν ανέφερα ακριβώς το μέρος….Ατμόσφαιρα Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, όσο τουλάχιστον μπορεί κάποιος να φανταστεί από ταινίες ή διηγήσεις. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση σφάγιασαν οι τρομοκράτες άμαχο πληθυσμό στην ύπαιθρο της Χάμα, οι γνωστές απάνθρωπες τακτικές κατατρομοκράτησης του κόσμου…..Χάσαμε δυστυχώς εδάφη στη Μάχαρντα παρά τους συνεχείς βομβαρδισμούς της συριακής Αεροπορίας. Πρόκειται για μια επίθεση μαζική με όλες  τις τζιχαντιστικές ομαδες απο το Ιντλίμπ, χωρίς προηγούμενο.
Κόσμος ανάστατος σε όλη την επαρχία της Χάμα, ακόμα και βοσκοί να έχουν φορέσει στρατιωτικά ., μικρά.παιδιά έξω με τις μάνες, οικογένειες φτωχές πάνω στα αγροτικά οχήματα να κρέμονται έτοιμοι.για αναχώρηση όταν ο κίνδυνος φτάσει δίπλα. Η αίσθηση της περικύκλωσης στη Μάχαρντα είναι φρικτή. Η δεύτερη αμιγώς ορθόδοξη πόλη επίσης χτυπήθηκε πολύ άσχημα. Οι τζιχαντιστές κάνουν το παν για να σπάσουν την χριστιανική αντίσταση στις δυο πόλεις και τη συνεργασία τους με τον συριακό στρατό .
Σήμερα ο Τίγρης Σουχαίλ Χασάν εξέπεμψε πολύ σύντομο ηχητικό μήνυμα απευθυνόμενος στον λαό της Χάμα , ότι αφίχθη στην επαρχία αυτή, και ζήτησε μόνο προσευχή για τις δυνάμεις του Συριακού Στρατού που παρ΄ όλα τα πολλαπλά συντονισμένα ανοιχτά μέτωπα, θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στην πρόκληση της Χάμα. Αμήν
(Aνταπόκριση από τη Maharda στη Χάμα της Πηνελόπης Σταφυλά για το dimpenews.com)
Η γραμμή της ηλεκτρικής ενέργειας στη Maharded βομβαρδίστηκε.Μια σφαγή διαπράχθηκε από τους τρομοκράτες κατά σύριων στο χωριό  al Majdal στη Β Hama. 20 άτομα σφαγιάστηκαν στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα.