Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

le monde: η επίθεση της Τουρκίας βαλτώνει στην al Bab.Κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με το συριακό στρατό….

Des troupes turques en mouvement près du village de Tuwairan, en Syrie, le 4 septembre 2016.
»O Tουρκικός στρατός φαίνεται αποδυναμωμένος από τις εκκαθαρίσεις μετά το πραξικόπημα. Η Τουρκία οδηγείται σε ταπεινωτική πολιτική και στρατιωτική αποτυχία στο Al bab.»
H επίθεση της Άγκυρας βαλτώνει στη Β Συρία. Αποδυναμωμένος από τις εκκαθαρίσεις ο τουρκικός στρατός καθηλώθηκε από την
ISIS στην Al-Bab και θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος με το συριακό στρατό.

Η μάχη της Al-Bab, στη Συρία, οχυρό του Ισλαμικού Κράτους  στα 30 χλμ από τα τουρκικά σύνορα μπορεί να μετεξελιχθεί σε μια ταπεινωτική αποτυχία στρατιωτική όσο και διπλωματική για την Άγκυρα. Η επιχείρηση που ξεκίνησε στις 10 Δεκέμβρη 2016, και οδηγήθηκε από τον  FSA (ASL), πλαισιωμένο από το τουρκικό στρατό , βαλτώνει πάντα στα βόρεια περίχωρα της πόλης παρά τις βαριές απώλειες. Κατά τη διάκεια αυτού του χρονοδιαστήματος οι δυνάμεις του συριακού στρατού πλησιάζουν όλο και π[ερισσότερο από το νότο.
Ένας αγώνας ταχύτητας φαίνεται επομένως να διεξάγεται για το οχυρό των τζιχαντιστών στα βόρεια του Χαλεπίου: αυτός θα μπορούσε να επιφέρει το πρώτο .αμεσο στρατιωτικό face-à-face μεταξύ συριακού στρατού και Άγκυρας.
Η Άγκυρα δεν φαίνεται να είναι σε θέση ισχύος καθώς οι σχέσεις με τη νέα μαερικανική διοίκηση ανακοινώνονται πολύ λιγότερο  εύκολες απ΄ότι ήλπιζε. Ο Donald Trump, που ήδη τηλεφώνησε στους κύριους εταίρους,ευρωπαίους, ασιάτες ή της Μ Ανατολής δεν τηλεφώνησε το βράδυ της 3ης Φλεβάρη τον Recep Tayyip Erdogan, τον πρόεδρο του συνοριακού πυλώνα του ΝΑΤΟ με τη Συρία.
« Οι αντάρτες βοηθούμενοι από την Άγκυρα  απείθαρχοι, λίγο εκπαιδευμένοι ,αλλά η στασιμότητα της επίθεσης κατά του  Al-Bab δείχνει κυρίως τη βαθιά κρίση του τουρκικού στρατού μετά τις εμγάλες εκκαθαρίσεις που ακολούθησαν το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιούλη.le monde. 4.1.17