Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Νέα τουρκική πρόκληση στα Ίμια

Νέα τουρκική πρόκληση σημειώθηκε για μια ακόμη φορά στα Ίμια, όπου η ένταση στην περιοχή είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, ενώ η Τουρκία κάνει λόγο για ελληνικές παραβιάσεις, δίνοντας στον τουρκικό Τύπο φωτογραφίες και βίντεο.
Την Πέμπτη το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolou», έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο από τα Ίμια, στο οποίο εμφανίζεται σκάφος της ελληνικής Ακτοφυλακής να πλησιάζει στις βραχονησίδες και το τουρκικό Λιμενικό να επεμβαίνει, ζητώντας του να απομακρυνθεί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το τουρκικό Λιμενικό κατέγραψε τις κινήσεις του ελληνικού πλοίου που πλησίασε «ξανά τις βραχονησίδες Ίμια», όπου παρενέβη «με αποτέλεσμα να αποχωρήσει το ελληνικό σκάφος 10 λεπτά αργότερα».

AdTech Ad
Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε ακούγεται η φωνή του Τούρκου λιμενικού να λέει: «Τουρκική ακτοφυλακή, βρίσκεστε σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Αποχωρήστε άμεσα».

Ανάλογη ήταν και η αντίδραση του ελληνικού σκάφους, που απάντησε ότι το τουρκικό πλοίο βρίσκεται σε ελληνικά χωρικά ύδατα και πρέπει να τα εγκαταλείψει άμεσα.

Δείτε το βίντεο
εδώ