Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

Απάντηση Τσίπρα σε Άγκυρα: Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν - βίντεο


Το μήνυμα ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να πορεύεται με προγράμματα λιτότητας που εξαντλούν το λαό έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά το πέρας της άτυπης Συνόδου Κορυφής στη Μάλτα, ενώ με ιδιαίτερη έμφαση έστειλε μήνυμα – απάντηση και στην τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών.


«Δεν μπορούν να αποφασίζουν κάποια εξωθεσμικά όργανα σε κλειστές πόρτες» σημείωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι δεν μπορεί η Ευρώπη να δημιουργεί περισσότερες κρίσεις από όσες μπορεί να καταναλώσει».
Σημείωσε δε ότι η Ευρώπη μπορεί να βρεθεί μπροστά σε πολύ κρίσιμα διλήμματα το επόμενο διάστημα αν δεν αλλάξει πολιτική.

«Υπάρχει σταθερή αποφασιστικότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην αυξημένη προκλητικότητα και στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο από πλευράς Τουρκίας «Αυτός ο δρόμος δεν οδηγεί πουθενά.
Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα» υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο.
«Υπάρχει σταθερή αποφασιστικότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της, Με ψυχραιμία όλα τα προβλήματα και όχι σε κινήσεις εντυπωσιασμού».

http://www.tribune.gr/politics/news/article/327627/minima-tsipra-enantia-sti-litotita-ke-tis-proklisis-ton-tourkon-vinteo.html