Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

Τουρκία: Αίτημα για συνάντηση με Οτσαλάν κατέθεσαν βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Αντιπροσωπεία 13 ατόμων από την Ευρώπη κατέθεσαν αίτημα προς το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης να μεταβούν στο νησί Ιμραλί για να συναντηθούν με τον φυλακισμένο ηγέτη των Κούρδων, Αμπντουλάχ Οτσαλάν.
 
Πρόκειται για βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών καθώς και ακαδημαϊκούς, οι οποίοι  βρίσκονται σε αναμονή της απάντησης από το τουρκικό υπουργείο.
Κατά την επίσκεψή τους στην Τουρκία θα μεταβούν, επίσης, στην Κωνσταντινούπολη και στο Ντιγιαρμπακίρ, για μια σειρά συνομιλιών.
Η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με πολιτικά κόμματα και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και θα συντάξει έκθεση  που θα παραδώσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στα Ηνωμένα Έθνη.
Είναι μια πρωτοβουλία  του ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη (Δημοκρατικό Κόμμα – Κύπρος) και της  Τζούλι Γουόρντ (Julie Ward - Ηνωμένο Βασίλειο Εργατικό Κόμμα) που έχει στόχο την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Κούρδων και τουρκικής ηγεσίας, σύμφωνα με το κουρδικό δημοσίευμα.
 
--