Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Παίζει με τη φωτιά η Αγκυρα στα Ιμια-Νέο θερμό επεισόδιο με πολεμικά πλοία

Παίζει με τη φωτιά η Αγκυρα στα Ιμια-Νέο θερμό επεισόδιο με πολεμικά πλοία
Παιχνίδια με τη φωτιά παίζει στο Αιγαίο η Αγκυρα, η οποία προχωρά σε καθημερινές προκλήσεις και δη στα Ιμια τα οποία αποκαλεί «Καρντάκ» και τα θεωρεί «γκρίζες ζώνες». Για μια ακόμη ημέρα, τα τουρκικά ΜΜΕ μεταφέρουν κλίμα έντασης στα Ιμια, μεταξύ ελληνικών και τουρκικών πολεμικών σκαφών. Σήμερα (Τρίτη 21/2) τα Μέσα ενημέρωσης της γείτονος κατέγραψαν δύο περιστατικά.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, το δεύτερο επεισόδιο εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Τρίτης, στις 18:30 και τα δύο πολεμικά πλοία ήρθαν «μύτη με μύτη» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα. Στη συνέχεια, σκάφος του τουρκικού λιμενικού μπήκε ανάμεσα στα δύο πλοία, ενώ το Anadolu κάνει λόγο για «θερμό επεισόδιο» αρκετών λεπτών. Αμέσως μετά, το πλοίο του τουρκικού πολεμικού αποχώρησε προς την Αλικαρνασσό και το ελληνικό προς την Ελλάδα.
Η Hurriyet γράφει ότι το ελληνικό πλοίο πλησίασε τις βραχονησίδες και το τουρκικό πήγε ακριβώς μπροστά του, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων. Τα πλοία έμειναν για λίγη ώρα σε αυτό το σημείο, με το σκάφος του τουρκικού λιμενικού ανάμεσά τους, το οποίο «έκανε μανούβρες για να τα απομακρύνει».
Δείτε φωτογραφίες από το επεισόδιο από το «Anadolu»

Η Hurriyet ανέβασε βίντεο υποστηρίζοντας ότι πλοίο της τουρκικής ακτοφυλακής έδεσε στα Ιμια
Νωρίτερα σήμερα η Hurriyet ανέβασε βίντεο με πλοιάριο της τουρκικής ακτοφυλακής να «δένει» ανάμεσα στις δύο βραχονησίδες των Ιμίων.


Πηγή: Παίζει με τη φωτιά η Αγκυρα στα Ιμια-Νέο θερμό επεισόδιο με πολεμικά πλοία | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/320645/paizei-me-ti-fotia-i-agkyra-sta-imia-neo-thermo-epeisodio-me-polemika-ploia#ixzz4ZMCpAoi6