Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

ΛΣ: Διαψεύδει το «επεισόδιο» που αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ

Δεν επιβεβαιώνονται για μια ακόμη φορά υποτιθέμενα «επεισόδια» από πληροφορίες που προέρχονται από τουρκικά ΜΜΕ τα οποία συνεχίζουν την τακτική συντήρησης της έντασης.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν τουρκικά δημοσιεύματα σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής «ξεκίνησε με ταχύτητα από την Καλόλιμνο, και πέρασε από τις βραχονησίδες Ίμια». Πέρασε κοντά από το Φαρμακονήσι και μπήκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Εκεί, σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά μέσα, τα τουρκικά πλοία το καταδίωξαν.

Σύμφωνα με το ίδιο σενάριο ένα από τα τουρκικά πλοία μιλώντας στον ασύρματο κάλεσε το σκάφος να αποχωρήσει από τα τουρκικά χωρικά ύδατα. Όταν δεν συνέβη, το τουρκικό σκάφος της ακτοφυλακής με τα διακριτικά TTCG - P 1203 άρχισε να τα καταδιώκει. Το περιστατικό αναφέρεται ότι σημειώθηκε στις 14.55 (13.55 ώρα Ελλάδας) και η καταδίωξη διήρκεσε περίπου 15 λεπτά.
Πηγές από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος διαψεύδουν το συμβάν αναφέροντας ότι καμία σχετική ενημέρωση δεν υπήρξε στο θάλαμο επιχειρήσεων του ΥΕΝ.
Σημειώνεται ότι το βίντεο που προβάλλεται σε τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, δεν περιέχεται κάποια καταδίωξη, αλλά απλή δραστηριότητα σκαφών.

http://www.onalert.gr/stories/ls-den-epibebaionetai-to-episodio-poy-anaferoyn-tourkika-mme/54380