Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Προέλαση για Παλμύρα - Συριακή και ρωσική αεροπορία βομβαρδίζουν θέσεις τρομοκρατών σε συνοικία της Χομς

Click to see the full-size map
O συριακός στρατός συνέχισε την προέλαση του κατά της ISIL  στην Ανατολική Homs και έθεσε υπό τον έλεγχό του ευρύτατη ύπαιθρο δυτικά της αρχαίας πόλης Παλμύρα (Tadmur).
Ο στρατός εισέβαλε στις γραμμές άμυνας της  ISIL κοντά στην Tadmur κι ανέκτησε την ύπαιθρο al-Kalabiyeh όπως και το χωριό al-Kallabiyeh στην περιοχή νότια al-Bayarat στ΄ανατολικά της  Homs, αναφέρει στρατιωτική πηγή σύμφωνα με το al manar. Προήλασε σχεδόν 2km στην περιοχή.
Η  ISIL είχε σημαντικές απώλειες. Ο στρατός με πυραύλους και μονάδες πυροβολικού στόχευσε κινήσεις των τρομοκρατών στο  al-Sa’an όπως και κέντρα συγκέντρωσης τρομοκρατών στο χωριό  al-Farhaniyeh ΒΑ του Jabourin στη Β Homs, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας αριθμό τρομοκρατών.
Προηγουμένως μονάδες του στρατού έθεσαν υπό τον έλεγχό τους αρκετά σημεία στα νότια μέρη  της Δ al-Bayarat και προήλασε 4km.FARS 17.2.17
H συριακή αεροπορία πραγματοποίησε 6 με 12 επιδρομές κατά τρομοκρατών στη συνοικία  Al Waer στην πόλη της Χομς. Μάχες είναι πάντα σ΄εξέλιξη στα περίχωρα του Τ4.qasioun
Άλλη πηγή αναφέρει ότι τις επιδρομές πραγματοποίησαν ρωσική και συριακή αεροπορία.Τοpete GLZ


Η τελευταία σημαντική επιτυχία του στρατού ήταν που ανέκτησε το πεδίο αερίου πετρελαίου  Hayan στην ίδια περιοχή.