Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Μήνυμα Κοτζιά προς «γείτονες»: «Δεν υποχωρούμε στις πιέσεις οποιουδήποτε»

Μήνυμα Κοτζιά προς «γείτονες»: «Δεν υποχωρούμε στις πιέσεις οποιουδήποτε»
Σαφές μήνυμα ότι τα όπλα της Ελλάδα στο διεθνές σκηνικό είναι η νομιμότητα έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς τονίζοντας ότι «υπερασπιζόμαστε το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο».

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την τελετή της κοπής της πίτας στο υπουργείο Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πιστεύει στην ειρηνική συνύπαρξη, στη συνεργασία με τους γείτονές της διεθνώς και παγκοσμίως «μία χώρα που δεν θέλει τριβές χωρίς λόγο με κανέναν αλλά και ούτε και θα υποχωρήσει στις πιέσεις οποιουδήποτε».
«Η ελληνική διπλωματία ακούγεται με πολύ μεγαλύτερη προσοχή σήμερα από ό,τι πριν μερικά χρόνια» σημείωσε ο κ. Κοτζιάς και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την υποστήριξη και την στήριξή του στην εξωτερική μας πολιτική καθώς και τα κόμματα της αντιπολίτευσης «που μέσα από τις κριτικές τους παρατηρήσεις συχνά μας δίνουν έναυσμα για να αναστοχαστούμε και να σκεφτούμε».

http://www.tribune.gr/politics/news/article/327153/minima-kotzia-pros-gitones-den-ipochoroume-stis-piesis-opioudipote.html