Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Μέχρι το 2018 η Τουρκία θα παραλάβει τα πρώτα ελαφριά επιθετικά αεροσκάφη

Οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σύμωνα με το υπουργείο άμυνας θα παραλάβουν το πρώτο ελαφρύ επιθετικό αεροσκάφος Hurkus-C έως το 2018.
Το Hurkus-C είναι μία έκδοση του βασικού εκπαιδευτικού αεροσκάφους Hurkus, που αναπτύχθηκε απο την TAI (τουρκική αεροδιαστημική βιομηχανία), με δυνατότητα μεταφοράς οπλισμού. έχει έναν κινητήρα 1200 ίππων και μπορεί να μεταφέρει 1,5 τόνους ωφέλιμου φορτίου.
Το Hurkus-C θα είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα σύστημα τακτικής ζεύξης δεδομένων, ένα σύστημα ηλεκτρο-οπτικών και υπερύθρων, σύστημα αυτοπροστασίας, και ενισχυμένη άτρακτο.
Η ΤΑΙ πιστεύει να προχωρήσει και στην εξαγωγή του Hurkus-C βασιζόμενη στο οτι είναι ένα αεροσκάφος που δεν χρειάζεται μεγάλο διάδρομο για την απογείωση του και μπορεί να επιχειρεί απο μη προετοιμασμένα, ως αεροδρόμια, σημεία. Ως τώρα μόνο ο Τουρκικός στρατός το έχει ζητήσει ως αεροσκάφος υποστήριξης των επιθετικών του ελικοπτέρων.
http://www.defencenews.gr/amina/tourkia/5266-mexri-to-2018-i-tourkia-tha-paralavei-ta-prota-elafria-epithetika-aeroskafi