Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Oι τζιχαντιστές της ISIS περικύκλωσαν το αεροδρόμιο της Deir Ezzor

Σύμφωνα με το al-Mayadeen TV οι τρομοκράτες της Daesh περικύκλωσαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Deir ez-Zor στη ΒΑ Συρία.
Το κανάλι αναφέρει ότι οι τρομοκράτες κατάφεραν να προσεγγισουν την αεροπορική βάση αποκτώντας τον έλεγχο του ζωτικού εδάφους που νωρίτερα είχε θέσει υπό τον έλεγχό του ο στρατός.

Η αεροπορική βάση της Deir ez-Zor είναι η τελευταία γραμμή άμυνας του συριακού στρατού στο δρόμο προς την πόλη,
To afp μεταδίδει ότι το Ισλαμικό Κράτος πέτυχε τη Δευτέρα ν΄απομονώσει το στρατιωτικό αεροδρόμιο από τις υπόλοιπες κυβερνητικές συνοικίες της  πόλης της Deir ez-Zor, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή και τη γνωστή ΜΚΟ.
Οι τζιχαντιστές πέτυχαν αυτήν προέλαση στην3η επίθεση κατά του τομέα. Η περιοχή της Deir ez-Zor γειτνιάζει με το Ιράκ και είναι πλούσια σε αέριο και πετρέλαιο.
« Οι τρομοκράτες της Daech έκοψαν το δρόμο μεταξύ των συνοικιών της  Deir ez-Zor κια του στρατιωτικού  αεροδρομίου « ,ανέφερε η κρατική τηλεόραση.
Στρατιωτική συριακή πηγή είπε στο AFP ότι η ISIS πήρε τον έλεγχο των θέσεων του στρατού στα δυτικά τ΄αεροδρομίου κόβοντας έτσι το δρόμο που συνδέει πόλη αεροδρόμιο. « Οι μονάδες του στρατού πραγματοποιούν μια αντεπίθεση για ν΄αποπειραθούν την ανάκτηση των θέσεων », πρόσθεσε.
Στον δυτικόκυβερνητικό τομέα της πόλης ζουν 100.000 άτομα σύμφωνα με τον ΟΗΕ και εκτέινεται σε 20 km2, σύμφωνα με το γεωγράφο Fabrice Balanche, ειδήμονα στη Συρία.
Το  (OSDH), αναφέρει ότι οι μάχες συνεχίζονται.Οι τζιχαντιστές πέτυχαν να  « διαιρέσουν τις ζώνες που είναι υπό τον έλεγχο του κράτους σε 2 μέρη « , πρόσθεσε.
14.000 τζιχαντιστές συμμετέχουν σε αυτή τη μαζική επίθεση.