Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

Οι Γάλλοι προειδοποιούν: Πρόκληση με σοβαρές συνέπειες η τυχόν μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ

Φωτογραφία: ΑP/ Thomas Samson
Το Παρίσι προειδοποίησε ότι αν ο Ντόναλντ Τραμπ προχωρήσει στην υλοποίηση της πρότασής του και μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ, αυτό θα αποτελούσε πρόκληση με σοβαρές συνέπειες.
«Φυσικά (πρόκειται για πρόκληση). Νομίζω ότι δε θα έπρεπε να το κάνει», είπε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν-Μαρκ Ερό, στη γαλλική τηλεόραση, στο πλαίσιο της διάσκεψης που διεξάγεται στο Παρίσι, για το Μεσανατολικό.
«Μία τέτοια ενέργεια θα έχει δραματικά σοβαρές συνέπειες, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που περιλαμβάνεται στην ατζέντα ενός προέδρου των ΗΠΑ. Ωστόσο, κανένας δεν προχώρησε στη λήψη μιας τέτοιας απόφασης. Δε μπορεί κάποιος να έχει μια τόσο μονόπλευρη θέση. Πρέπει να καλλιεργήσεις τις συνθήκες για την ειρήνη», πρόσθεσε ο Ερό.


Πηγή: Οι Γάλλοι προειδοποιούν: Πρόκληση με σοβαρές συνέπειες η τυχόν μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/313159/oi-galloi-proeidopoioyn-proklisi-me-sovares-synepeies-i-tyhon-metafora-tis-amerikanikis#ixzz4VrXvCbPv