Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

Τουρκία: Αντίποινα με αιχμή το προσφυγικό

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Άγκυρα θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα που περιλαμβάνουν την ακύρωση της διμερούς συμφωνίας με την Ελλάδα για την επανεισδοχή μεταναστών, μετέδωσε  το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber.
Απαντώντας, μάλιστα, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στην Αττάλεια, σχετικά με την απόφαση
μη έκδοσης των οκτώ στρατιωτικών που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, δήλωσε ότι η Τουρκία εξετάζει, μεταξύ άλλων και το ενδεχόμενο αναστολής της διμερούς συμφωνίας επαναπροώθησης προσφύγων.

Οργή Ερντογάν

«Η Ελλάδα ακόμη δεν μας δίνει αυτά τα καθάρματα που διέφυγαν εκεί. Εγώ το αμέσως επόμενο απόγευμα τους τηλεφώνησα και μου υποσχέθηκαν ‘σε 15 – 20 ημέρες θα το λύσουμε», φέρεται να είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,
σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.
(αναλυτικά)Νέο αίτημα έκδοσης για τους "8"

Νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης ετοίμασε νέο φάκελο για το αίτημα έκδοσης των οκτώ τούρκων στρατιωτικών, που καταζητούνται από την Άγκυρα σε σχέση με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος. Αυτός ο δεύτερος φάκελος απεστάλη την Παρασκευή στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας, που την Πέμπτη είχε εκδώσει και ένταλμα σύλληψης για τους "8", έστειλε έγγραφο και προς την Ιντερπόλ, με το οποίο ζητά έκδοση ερυθρού δελτίου για τη σύλληψή τους.

http://www.nooz.gr/greece/deitero-aitima-ekdosis-ton-8-esteile-i-tourkia